Utorak, 23 travnja, 2024

[PJESMOM PROTIV KORONE] Neno Belan obradio “Ivonu” i preimenovao je u – “Coronu”

Jedan od najproduktivnijih hrvatskih kantautora, Neno Belan, zajedno sa svojom kćerkom Nikolinom Belan, predstavlja nam svoj novi stari singl “Corona” (“Ivona”) koji je refleksija trenutačne situacije globalne pandemije korona virusa.
Naime poznati glazbenik, koji je u svojevoljnoj izolaciji u svojem domu u Rijeci, u izvanrednoj situaciji prestanka koncertnih aktivnosti je čisteći stan, pronašao na policama orginalne trake svoje pjesme “Ivona”. Skladba je to s njegovog albuma “Space twist” koja je bila veliki hit krajem devedesetih. Razmišljajući kako pridonijeti aktualnoj poruci “ostani doma” koju šalje nacionalni stožer civilne zaštite, nametnula se ideja o prepjevu “Ivone” na “Coronu”. Tako je pjesma iz 1998. godine dobila novi tekst koji se referira na trenutnu situaciju ugroze ali na jedan zanimljiv i šarmantan način svojstven Belanu.
Poruka pjesme je ohrabriti ljude da ostanu doma čime se smanjuje mogućnost zaraze ali i predstaviti virusnu ugrozu na jedan duhoviti način te tako s vjerom u bolje sutra i optimizmom se othrvati strahu i atmosferi opće ugroze.
Imam pozitivan stav oko cijele situacije, proći će ubrzo i ova prijetnja, bit će sve dobro, samo se trebamo držati uputa našeg stožera. Mislim da svi trebamo biti optimistični i s vjerom u bolje sutra se izboriti s ovom nedaćom. – ističe Belan.
Za pjesmu je snimljen i spot i to u kućnoj radinosti Belanovih. Naime snimljen je s Neninim mobitelom a važnu ulogu je odigrala i kćerka Nikolina koja je zajedno s ocem i režirala spot. Montirao ga je poznati hrvatski snimatelj Tomislav Brđanović.
Svi prihodi koje će ostvariti ovaj singl na osnovu autorskih i izvođačkih prava bit će uplaćeni na žiro račun Ministarstva zdravstva za borbu protiv koronavirusa te za obnovu grada Zagreba, stradalog u nedavnom potresu.



Skoči do alatne trake