Subota, 20 srpnja, 2024

[GOTOVO POLA MILIJUNA KUNA BESPOVRATNIH SREDSTAVA] AGRRA i benkovački Montmetal d.o.o. zajednički do EU sredstava za CNC tehnologiju

Kako suradnja između javnog i privatnog sektora može polučiti sjajne rezultati, pokazuje nam primjer projekta tvrtke Montmetal d.o.o i Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA-e.
U borbu s gospodarstvenom krizom pokrenut je novi projekt financiranim kroz Europski strukturni i investicijski fond. Dok se gospodarstva diljem svijeta bore za opstanak, u jednoj od najizazovnijih situacija posljednjih desetljeća uzrokovanom SARS-CoV-2 (koronavirusom), u Benkovcu imamo nova ulaganja. Nakon dvogodišnjeg zajedničkog rada i priprema, započinje provedba projekta „Modernizacija poslovanja uspostavom CNC tehnologija“, oznake KK.08.2.1.11.0024, vrijednim 642.050,00 kuna.

U sklopu poziva 9b1.2.3 “Provedba shema za razvoj poduzetništva – Razvoj poduzetništva u gradu Benkovcu”, čiji je cilj održiva fizička, socijalna i gospodarska regeneracija depriviranih područja s namjerom smanjenja socijalnih nejednakosti, isključenosti i siromaštva, Montmetal d.o.o. je u suradnji s AGRRA-om prijavio projekt „Modernizacija poslovanja uspostavom CNC tehnologije“ s ciljem jačanja gospodarske aktivnosti te povećanja konkurentnosti poduzeća na gospodarskom tržištu u sektoru metalurgije, uspostavom i primjenom moderne i inovativne CNC tehnologije.
Predviđeno trajanje projekta je dvanaest mjeseci, odnosno, od 2. ožujka 2020. do 2. ožujka 2021. godine. Razdoblje je to u kojem će se uspostaviti moderni i konkurentni CNC sustav ukupne vrijednosti 642.050,00 kuna od čega su bespovratna sredstva u iznosu 497.644,21 kuna financirana kroz Europski strukturni i investicijski fondovi, Operativni program Konkurentnost i kohezija.


Skoči do alatne trake