Utorak, 28 svibnja, 2024

[NACIONALNI STOŽER] U Biogradu nema potrebe za karantenom, bolnica će se isprazniti i dezinficirati

Grad Biograd na Moru ipak neće u karantenu, odlučeno je danas poslijepodne u Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kazao je kako u ovom trenutku nema potrebe za karantenom te kako će biogradska bolnica biti ispražnjena i dezinficirana.
– Većina ljudi koji su bili kontakti oboljelog liječnika i pacijentice žive izvan Biograda, svega dvanaest živi u Biogradu pa u ovom trenutku karantena ne bi imala smisla. Epidemiološka obrada je završena, mjere su propisane i epidemiološka služba nastavlja s djelovanjem da se ta situacija u Biogradu razriješi. – kazao je danas poslijepodne Krunoslav Capak.
S tim u vezi Stožer civilne zaštite Grada Biogradu na Moru izdao je priopćenje u kojem stoji kako tijekom današnjeg dana nije zabilježen niti jedan novi slučaj na području Zadarske županije te da sve osobe koje su bile u kontaktu s pozitivnima na koronavirus iz biogradske bolnice nalaze se u samoizolaciji sljedećih 14 dana.
Isto tako, biogradski stožer poziva javnost da prate isključivo službene informacije izdane od strane gradskog, županijskog ili nacionalnog stožera civilne zaštite te ostalih relevantnih stručnih službi.Skoči do alatne trake