PROMO

Grad Biograd na Moru ipak neće u karantenu, odlučeno je danas poslijepodne u Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kazao je kako u ovom trenutku nema potrebe za karantenom te kako će biogradska bolnica biti ispražnjena i dezinficirana.
– Većina ljudi koji su bili kontakti oboljelog liječnika i pacijentice žive izvan Biograda, svega dvanaest živi u Biogradu pa u ovom trenutku karantena ne bi imala smisla. Epidemiološka obrada je završena, mjere su propisane i epidemiološka služba nastavlja s djelovanjem da se ta situacija u Biogradu razriješi. – kazao je danas poslijepodne Krunoslav Capak.
S tim u vezi Stožer civilne zaštite Grada Biogradu na Moru izdao je priopćenje u kojem stoji kako tijekom današnjeg dana nije zabilježen niti jedan novi slučaj na području Zadarske županije te da sve osobe koje su bile u kontaktu s pozitivnima na koronavirus iz biogradske bolnice nalaze se u samoizolaciji sljedećih 14 dana.
Isto tako, biogradski stožer poziva javnost da prate isključivo službene informacije izdane od strane gradskog, županijskog ili nacionalnog stožera civilne zaštite te ostalih relevantnih stručnih službi.ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here