Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

[SJEDNICA VIJEĆA OPĆINE PAKOŠTANE] Dana suglasnost za nove elektroinstalacije u vrtiću, imenovani članovi povjerenstva za imenovanje ulica i trgova, povećan temeljni kapital Komunalca

Pod predsjedanjem Slavka Maksana (HSS), održana je trinaesta sjednica Općinskog vijeća Općine Pakoštane na kojoj je od trinaestero vijećnika nazočilo sedmero: Domagoj Juričin (HDZ), Stipe Vulin (HDZ), Marin Barešić (HDZ), Lucija Lokin (HDZ), Irena Andrić (HNS), Božidar Lokin (HSP AS) te Slavko Maksan (HSS). Izostali su Viktorija Stojanov (HDZ), Mladenko Čirjak (HDZ), Luka Vulin (HSP-AS), Matko Miočev (HNS), Mario Đodan (HSP-AS) i Dorijan Kazija (HNS).

Jednoglasnom odlukom dana je suglasnost općinskog vijeća na prijedlog odluke o odabiru najpovoljnijeg ponude za elektroinstalacijske radove na zgradi Dječjeg vrtića Gardelin u Pakoštanima. U prvotnom projektu rekonstrukcije i dogradnje vrtića, pojasnio je načelnik Općine Pakoštane Milivoj Kurtov (HDZ), nisu bili predviđeni radovi na rekonstrukciji elektroinstalacija. Posao će obaviti tvrtka Homel d.o.o. Pakoštane, a vrijednost najpovoljnije ponude iznosi 339.167,50 kuna s PDV-om.
Prihvaćena je odluka o imenovanju članova povjerenstva za imenovanje ulica i trgova koje sada čine članovi Marin Barešić, Irena Andrić te predsjednik povjerenstva Božidar Lokin. Naknadno će biti predloženi još dva člana iz redova stručnih odnosno znanstvenih krugova.
Usvojena je odluka o imenovanju nove ulice u naselju Pakoštane – Ulice puta Kozarice.

Prihvaćena je odluka o odobrenju zaključenja ugovora s obitelji pokojnog Zdravka Cerovečkog iz Pakoštana radi preuzimanja obveze plaćanja zemljišta na kojoj je izgrađena obiteljska kuća. Ovim ugovorom obitelji pokojnog hrvatskog branitelji odobrena je kupnja zemljišta na rok o deset godina uz obročnu otplatu na jednake mjesečne rate.

Sjednica je zaključena usvajanjem odluke od prijenosu prava vlasništva nad komunalnim vodnim građevinama putem povećanja temeljnog kapitala.
– Sve što smo gradili od vodoopskrbne mreže i mreže odvodnje prebacili smo na javnu komunalnu tvrtku Komunalac s ciljem realizacije projekta Aglomeracija Biograd-Pašman-Tkon. Izrađena je procjena koja je obuhvatila i vrijednost projekta izgradnje vodospreme, od 1999. do 2001. godine, u Vrani kako bi to mjesto dobilo vodu. – rekao je načelnik Milivoj Kurtov.Skoči do alatne trake