OGLAS

Općina Pašman izjavljuje da do dana 11. prosinca 2019. do 12 sati sukladno uvjetima natječaja nije zaprimila obvezujuću ponudu tvrtke Blackard Global za projekt “Pašman rivijera”. 
Nastavno na upućeni e-mail od gospodina Blackarda od dana 10. prosinca 2019. koji je stigao na službeni email Općine Pašman iza 23 sata, Općina Pašman očituje se kako slijedi:
Najprije, golf sadržaji nisu bili određeni prostornim planom u trenutku raspisivanja natječaja. Inače, u zoni obuhvata projekta nisu predviđeni golf sadržaji, naravno postojala je mogućnost da se golf sadržaji integriraju u prostorni plan ali izvan zone obuhvata projekta (izmjene PPU-a Zadarske županije su u tijeku).

Krešmir Ćosić, općinski načelnik

Općina Pašman za tvrtku Pašman rivijera d.o.o. temeljem zakonskih propisa ne može osigurati koncesiju na pomorskom dobru. Općina Pašman nema ingerencije za izdavanje koncesija za marinu i plažu (koncesije u propisanoj proceduri izdaje Županija ili Republika Hrvatska). 
Natječaj je zasnovan na prostornom planu uređenja jer daje fleksibilnost investitoru za razvoj sadržaja projekta a koje je moguće ugraditi u UPU.
Privatno zemljište nije u zoni obuhvata projekta za koji je raspisan natječaj.  Općina Pašman je objavila javni natječaj za nekretnine koje su u vlasništvu Općine Pašman. Golf sadržaji i marina nisu obuhvaćeni Županijskim prostornim planom. Drago nam je da je potencijalni investitor primijetio profesionalni pristup, transparentan odnos i dobru komunikaciju sa Općinom Pašman.
Žao nam je da je neposredno prije isteka roka za predaju ponude potencijalni investitor “Blackard Global” odustao od projekta. Općina Pašman će u skorijem nadolazećem razdoblju odlučiti na koji način će nastaviti realizaciju ovog iznimno važnog projekta za Općinu Pašman i Republiku Hrvatsku.

Priopćenje potpisuje općinski načelnik Krešimir Ćosić, mag.oec.


Foto: Studio Nexar
Foto: Studio Nexar

OGLAS

ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here