Četvrtak, 18 srpnja, 2024

[ŠTRAJK U ŠKOLAMA] Zaposlenici Osnovne škole Pakoštane odlučili pobrati masline za vrijeme štrajka

Na trideset i treći radni dan štrajka zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, učitelji, profesori i ostali zaposlenici Osnovne škole Pakoštane odlučili su štrajk pretvoriti u koristan rad. Šime Mikas, sindikalni povjerenik za Osnovnu školu Pakoštane, ističe da se 98 posto zaposlenih u ovoj školi pridružilo štrajku.

– Odlučili smo korisnim radom pomoći i dati državi kada država nam ništa ne zna dati. Masline beremo svi zaposlenici na ukupno 115 školskih stabala masline i očekujemo do tisuću kilograma uroda. – rekao je nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture Šime Mikas.
Vedro i optimistično raspoloženje vlada ali i ustrajnost u cilju među zaposlenicima Osnovne škole Pakoštane koji su se odrekli dvije dnevnice u korist Opće bolnice Zadar – Odjela za pedijatriju te jedne za Kliniku za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj.

Po posljednjim informacijama do trenutka objave članka, Branimir Mihaljinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske (NSZSŠH), govoreći o najsvježijoj ponudi Vlade nakon sedam sati pregovora, rekao je „da ona ne zadovoljava naše zahtjeve ali ljudi moraju odlučiti jer se radi o njihovim plaćama.“

Premijer Andrej Plenković zahvalio se sindikatima na konstruktivnom dijalogu i najavio da su postigli kvalitetan kompromis koji će se odnositi na cjelovit paket dogovora o dodatku koji će biti potpisan uz granski kolektivni ugovor za djelatnike u osnovnoškolskom, srednjoškolskom i visokoškolskom obrazovanju.
O novoj ponudi Vlade danas i u četvrtak bit će provedeno izjašnjavanje članstva sindikata o čemu ovisi hoće li se štrajk u školama nastaviti.Skoči do alatne trake