Petak, 19 travnja, 2024

[SUSRET S GRADONAČELNIKOM] Nina Erlić, Klara Došen i Iva Jurić branit će boje Hrvatske na Europskom mažoret prvenstvu u Francuskoj krajem ovog mjeseca

Gradonačelnik Grada Biograda na Moru Ivan Knez, u povodu uspjeha Biogradskih mažoretkinja i skorašnjeg nastupa na Europskom mažoret prvenstvu u francuskom gradu Agenu krajem ovog mjeseca, primio je najuspješnije mažoretkinje kadetkinje Ninu Erlić (10 godina), Klaru Došen (11 godina) te Ivu Jurić (11 godina).

Slijeva: Nina Erlić, Klara Došen i Iva Jurić

Tom prigodom mladim mažoretkinjama u pratnji trenerica Ive Čotrić i Laure Pešić te Nives Jeličić, predsjednice Kulturno-umjetničkog društva Kralj Tomislav u sklopu kojeg djeluju Biogradske mažoretkinje, biogradski gradonačelnik čestitao je na plasmanu, zaželio puno uspjeha na predstojećem natjecanju te poručio da dostojno brane boje Biograda i Hrvatske. Dodao je kako Grad Biograd prati financijski rad udruge, odnosno Biogradskih mažoretkinja, u skladu s mogućnostima.

Ivan Knez

Mažoretkinje Nina, Klara i Iva kazale su, s osmijesima na licima, kako „se nadaju najboljem i kako će dati sve sebe“. Nina Erlić pleše solo formaciju, a Klara Došen i Iva Jurić duo.
Predsjednica KUD-a Kralj Tomislav Nives Jeličić ponosna je na rad i uspjehe mladih biogradskih djevojaka i pohvalila njihov rad kao i njihovih trenerica Ive i Laure, a roditeljima zahvalila na usađenom dobrom odgoju i ljudskim vrijednostima.

– Osvajanjem medalja na državnom prvenstvu u Jastrebarskom ove godine mažoretkinje su zaslužile odlazak na Europsko prvenstvo koje će se održati od 29. kolovoza do 1. rujna ove godine. Pohvaljujem ih kao i njihove trenerice te roditelje koji su također zaslužni. – kazala je Nives Jeličić dodavši kako je i starija formacija Biogradskih mažoretkinja, prema osvojenim bodovima, stekla pravo nastupa na europskom prvenstvu, međutim, zbog radnih obveza tijekom ljetne sezone nisu u mogućnosti nastupiti.

Nives Jeličić

Mažoretkinje, rekla je jedna od trenerica Iva Čotrić, treniraju gotovo svaki drugi dan.
– Zaista se trudimo, usklađujemo se ovisno o mojim radnim obvezama te pokušavamo izvoditi elemente plesa što više, brže i jače. Radimo i raznovrsne kondicijske treninge, a vježbamo na novom igralištu osnovne škole. – rekla je Iva Čotrić.

Osim Hrvatske, na 21. Europskom prvenstvu u mažoret plesu u Francuskoj, u organizaciji Europske mažoretske asocijacije (EMA-e), nastup su izborile predstavnice Austrije, Rumunjske, Rusije, Slovačke, Bugarske, Poljske, Češke, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Mađarske, Italije, Srbije, Crne Gore i domaćina Francuske.


Skoči do alatne trake