Ponedjeljak, 22 travnja, 2024

[IGRE NA OTVORENOM] „Dječje litnje igre“ oduševile djecu i roditelje!

U Biogradu na Moru na rivi, na glavnom gatu, održane su prve ovogodišnje Dječje litnje igre u organizaciji Turističke zajednice grada Biograda na Moru i Udruge za očuvanje tradicijskih litnjih igara „Biograjske litnje igre“.

Više od sedamdesetero djece prijavilo se za sudjelovanje u ovom uzbudljivom natjecanju, a bilo ih je, osim iz Hrvatske, odasvuda: iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Nizozemske, Slovačke pa čak i iz dalekog Japana.

Djecu dobi od četiri do dvanaest godina razvrstanih u tri skupina najviše je oduševila igra Gusjenica u kojoj je u posadama trebalo prenijeti što više mora.

Svoje vještine odmjerili su u još pet uzbudljivih igara: Skakanje u „vrićama“, Prenošenje jaja u žlici, Zavezane oči, Prolaz ispod letve i Potezanje konopa. U skakanju u vrećama pomogli su i roditelji i tako potaknuli djecu na što bolji rezultat.

Natjecateljska priredba za djecu završila je dodjelom odličja za najuspješnije ali i za sve sudionike.
Cilj ove manifestacije je oživljavanje nekada među djecom popularnih igara ali i promicanje boravka djece na otvorenom. Isto tako, animirati ih na zabavu i smijeh, stvoriti među njima natjecateljski duh i potaknuti ih na međusobnu interakciju.
Sljedeće Dječje litnje igre održat će se idućeg ponedjeljka 19. kolovoza na istom mjestu.


Skoči do alatne trake