Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

[REGATA RODITELJA] Najbrža mama Ivana Duvnjak, a tata Petar Jakovljev na Regati roditelja u organizaciji Jedriličarskog kluba Briva

Devetnaestero roditelja djece polaznika škole jedrenja Jedriličarskog kluba Briva iz Biograda sudjelovali su na drugoj po redu Regati roditelja u klasi Optimist. Po laganom maestralu, u opuštenoj i veseloj atmosferi, četrnaest tata i pet mama jedrilo je u akvatoriju ispred plaže Bošane u kratko postavljenom regatnom polju.

Iako u (pre)malenim brodicama Optimistima namijenjenih za osobe do šezdeset kilograma težine, roditelji su se, uz pokoju kapljicu znoja, vješto snašli. Uz pomoć djece i sudaca, roditelji su jedriličarske vještine prvo odmjerili u šest kvalifikacijskih plovova, a zatim u pet finalnih. Ove godine najbrža u konkurenciji mama bila je Ivana Duvnjak dok je naslov najboljeg među tatama ponio Petar Jakovljev.

Kako bi sve proteklo prema pravilima usprkos revijalnom karakteru regate, pobrinuo se sudac Franjo Jurić.
– Nakon dobre zabave na moru i borbe sa zauzimanjem položaja u malom brodu da ne bi potonuo, malo smo odahnuli i opustili se uz roštilj i piće u hladu. Hvala svima na pomoći i hrabrosti, a sljedeće godine se vidimo u još većem broju! – poručili su iz Jedriličarskog kluba Briva.

Jedriličarski klub Briva novi je jedriličarski klub u Biogradu osnovan početkom ove godine. Školu jedrenja trenutno polazi četrdesetero djece koje podučavaju treneri Dino Petešić i Josip Deković. Vodstvo kluba čine Petar Jakovljev, Luka Šangulin, Danijel Katičin, Karlo Grunz i Marko Peričić.Foto: JK Briva


Skoči do alatne trake