Četvrtak, 28 ožujka, 2024

[MALI NOGOMET] „Primošten“, „Gauni“ i „Centar Zapad“ pobjednici devetog Memorijalnog turnira „Antonijo Jajčanin“

U Biogradu na Moru, u organizaciji Malonogometnog kluba Gauni, na obnovljenom sportskom igralištu Osnovne škole Biograd na Moru, održan je deveti malonogometni memorijalni turnir u sjećanje i čast prerano preminulog mladog Biograđanina Antonija Jajčanina.

Malonogometni turnir „Antonijo Jajčanin“ započeo je svečanim otvaranjem višenamjenskog školskog igrališta čiju obnovu su zajedničkim snagama sufinancirali Zadarska županija i Grad Biograd na Moru u iznosu od 1,3 milijuna kuna. Tom prigodom, upućivanjem udarca sa šest metara zamjenika župana Zadarske županije Šime Mršića „vrataru“ gradonačelniku Biograda na Moru Ivanu Knezu, simbolično je otvoreno ovo za lokalnu zajednicu vrlo vrijedno igralište.

Emotivnim govorom, nazočne je pozdravio Bore Jajčanin, otac Antonija Jajčanina, i na trenutak ih vratio devet godina natrag prisjetivši se tragičnog događaja te zahvalivši svima onima koji veličaju sportski duh čime ih je Antonijo zadužio.
Ove godine, Memorijalni turnir „Antonijo Jajčanin“ po prvi puta se održao na otvorenom, podijeljen u dva dijela: natjecanje djece – pionira i tića te seniora.

U kategoriji tića prevlast je pripala ekipi Primoštena koja je uz najboljeg igrača turnira Marka Gracina i najboljeg vratara Filipa Pavasovića, nakon pobjede u polufinalu 3-1 protiv Gauna, u finalu lakoćom svladala Crnicu rezultatom 3-0. U prvom polufinalu Crnica je svladala Pirovac na šesterce 1:1 (2:3) dok je Pirovac, isto na šesterce, bio bolji od Gauna u borbi za treće mjesto rezultatom 1:1 (3:1).
Kod pionira prvo mjesto su bez većih poteškoća osvojili Gauni pod vodstvom trenera Ivana Kolačka. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ivan Nekić, a za  vratara Josip Kulaš, oba članovi Gauna. U finalu su svladali vodičke Heroje 5:1 nakon što su u polufinalu izbacili Crnicu (3:1). U borbi za treće mjesto Crnica je svladala Primošten rezultatom 4:1 kojem je to bio drugi poraz nakon polufinalnog poraza od momčadi Heroja 2:3.

U seniorskom dijelu, nakon devet godina, u finalu nismo gledali neku od favoriziranih ekipa Kose Istok i Kose Zapad. Kosa Istok je pobjedom 3-2 osvojila treće mjesto dok je Kosa Zapad potpuno razočarala i po prvi put završila posljednja unatoč najvećoj navijačkoj podršci. U velikom finalu gdje su se susreli Centar Zapad i Centar Istok, nakon 0-0 u regularnom dijelu, kroz izvođenje šesteraca, pobjedu je odnio je Centar Zapad i osvojio svoju prvu turnirsku titulu. Po prvi puta pobjednik memorijalnog turnira dao je najboljeg igrača i vratara turnira, „gaune“ Iva Morožina i Jakova Feraru.
Zanimljivo je da su obje polufinalne utakmice između Centra Zapad i Kose Zapad te Centra Istok i Kose Istok završile identičnim rezultatom 3:3 te su pobjednika odlučile bravurozne obrane vratara.
Nakon dodjele odličja i pehara, uprava Malonogometnog kluba Gauni, organizatora turnira, zahvalila se svima, posebno obitelji Jajčanin te najavila dogodine deseto jubilarno izdanje Memorijalnog turnira Antonijo Jajčanin.


Skoči do alatne trake