OGLAS

Slikovite staze Pakoštana i okolice na jedinstvenom prostoru između Vranskog jezera i Jadranskog mora uz prelijepo vrijeme posljednjeg ožujskog vikenda, oduševili su dvjestotinjak sudionika drugog izdanja „dm Pakoštane trail“ utrke. Dvije staze, Slatka u dužini od 11 kilometara i Slana od 24 kilometra, na najbolji su način prezentirale raznolikost i ljepotu pakoštanskoga kraja i ponudile sudionicima pravu raznolikost trkačkog iskustva: od utabanih zemljanih staza, obalnih puteljaka, mekanih šumskih puteva do kratkog ali izazovnog krševitog grebena i vidikovca Čelinke.
Sudionici utrke imali su čast i prigodu biti i prvi posjetitelji nove planinarske staze koja prolazi ovim najatraktivnijim i najzahtjevnijim dijelom utrke otkrivajući veličanstvene poglede na Vransko jezero i Velebit s jedne te more i Kornatsko otočje s druge strane.

-Trasa utrke velikim dijelom koristi mrežu pješačkih staza, uređenih i označenih u sklopu projekta Slatko-slana avantura kojim želimo povezati i posjetiteljima predstaviti vrhunske prirodne i kulturne atrakcije u jedinstvenu doživljajnu cjelinu! – izjavila je direktorica Turističke zajednice općine Pakoštane Danijela Vulin, ponosna na ovogodišnji odaziv na utrku i novu planinarsku stazu koja će obogatiti turističku ponudu novim zanimljivim sadržajem.

Među dvjestotinjak sudionika, na utrku se prijavio i Argentinac Juan Pablo Villa, koji je bio oduševljen ovim trkačkim iskustvom.
– Kada se s grebena ukazao pogled na veličanstveni pejzaž, ostao sam bez daha. Samo sam stajao i gledao i jedva sam se natjerao nastaviti trčati dalje! – zadovoljno je objašnjavao na cilju.

Uz dvije ozbiljne trail trkačke kategorije, najviše je simpatija izazvala najslađa utrka u programu, „dm Mali trk“, u kojoj je pedesetak djevojčica i dječaka vrtićke i školske dobi protrčalo ulicama stare pakoštanske jezgre.
 – U dm-u uvijek rado ulažemo u sportske događaje koji promoviraju aktivan način života i potiču građane na dobre odluke, a pogotovo kada se uključe i  mališani čije se zdrave navike formiraju upravo u djetinjstvu.  Utrka „dm Pakoštane trail“, u sklopu koje se održava i dječja utrka „dm Mali trk“, jedinstven je događaj koji spaja aktivan način života, uživanje u prirodnim ljepotama i bogatoj kulturnoj baštini. Zato pozivam sve strastvene trkače ali i roditelje budućih maratonaca da nam se i u budućnosti pridruže u ovoj slatko slanoj avanturi i dožive nezaboravno iskustvo trčeći i družeći se kroz prelijepi pakoštanski kraj. – rekla je Tamara Vidović, područna menadžerica dm-a.

Gostoljubivi organizatori pobrinuli su se da „dm Pakoštane trail“ bude više od utrk  pa su tako za sudionike osim slatko-slane avanture i slatko-slane „spize“ nakon utrke organizirali koncert, a u nedjelju se druženje nastavilo Slatko-slanom kulturnom turom: posjetom otoku Vrgadi, neotkrivenom biseru pakoštanskog arhipelaga.


Rezultati:

Slatka utrka 11 km:

Trkači

1. Ante Špaleta 0h52m59s

2. Ivan Rožić 0h53m07s

3.  Mate Maksan 0h53m21s

Trkačice

1. Marina Jurjević 1h05m43s

2. Laura Barešić 1h05m54s

3. Božena Tokić 1h09m23s

Slana utrka 24 km:

Trkači

1. Eugen Zorić 1h57m06s

2. Nenad Ostojić 2h02m39s

3. Vedran Barešić 2h19m39s

Trkačice

1. Željana Barač 2h26m50s

2. Rita Biliš 2h29m58s

3. Jelena Gugić Boko 2h31m08s


OGLAS

ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here