Petak, 26 travnja, 2024

[NATJECANJE RODITELJA] Smijeh + radost + druženje = Tatamatijada!

Smijeh, radost i druženje i ove godine obilježili su obiteljsku zabavnu manifestaciju, desetu po redu, Tatamatijadu.
Većinom tate, uz pomoć mama i djece, podijeljenih u nikad više ekipa, čak osam, natjecali su se u pet igara: Ping-pong loptice, Kuglanje, Ples s balonima, Povlačenje konopa i Kušini.

Ohrabreni glasnim bodrenjem s tribina, uz izvješene motivacijske navijačke transparente, natjecatelji su davali sve od sebe. U prvoj igri Ping-pong loptice trebalo je, od ukupno sto dvadeset loptica u bojama ekipa, prikupiti ih što veći broj. U drugoj igri kuglanjem je trebalo u što ranijem vremenu srušiti čunjeve. U trećoj revijalnoj igri Ples s balonima, koja se nije bodovala, roditeljski parovi iskazali su se u plesnim koracima držeći balon između čela. U ovoj igri najvještiji su se pokazali supružnici Antonija Kolačko i Ivan Kolačko. U četvrtoj igri Povlačenje konopa trebalo je pokazati „sirovu snagu“ i izdržljivost dok je u posljednjoj igri Kušini presudila brza reakcija i spretnost.

Iako na kraju konačni ishod i nije bio bitan, za samo bod prednosti, najspretnijima i najbržima se pokazala ekipa Plavi s 21 osvojenim bodom. Drugoplasirani su bili Crveni, a treće mjesto s 13 bodova podijelili su Bijeli i Žuti.

Na kraju, najljepši trenutak manifestacije bio je dodjela medalja roditeljima iz ručica njihove djece.
Glavni sudac bio je Leo Zorica, a pomagali su Toni Šangulin, Danijel Duvnjak i  Zdravko Šarić.

Program je vodio Ivica Štorić, a u predasima između igara nastupile su Biogradske mažoretkinje te mladi pjevač 12-godišnji Lovre Buča. Tatamatijada je manifestacija koju u povodu Dana Grada Biograda na Moru tradicionalno organizira Dječji vrtić Biograd kao završnicu projekta „Recimo DA obitelji“, izvornog projekta biogradskog dječjeg vrtića i kojem se povezuje cijela obitelj.

– Povezuje se na način kako i kaže sam logotip: „Male igre za velike, veliko srce za male“ s ciljem slanja poruke druženja i provođenja što više vremena roditelja sa svojom djecom. Isto tako dajemo podršku obitelji kao značajnoj za rast i razvoj obitelji. – rekla je Esma Brzić, ravnateljice Dječjeg vrtića Biograd.
Koordinatorica programa bila je odgojiteljica Ivana Dominis.

FOTOGALERIJA:


Skoči do alatne trake