Nedjelja, 14 srpnja, 2024

Blagdan svete Lucije: Novčani dar i slatkiši djeci s posebnim potrebama

U povodu blagdana svete Lucije i božićnog darivanja, Grad Biograd na Moru i ove godine razveselio je djecu s posebnim potrebama i njihove roditelje. U gradskog vijećnici dogradonačelnik Marijan Stopfer uručio je trideset i dvojem djetetu novčani dar vrijednosti od osamsto kuna od čega je komunalna tvrtka Bošana izdvojila tristo kuna te vrećicu slatkiša.

Udruga roditelja djece s posebnim potrebama „Osmijeh“ Biograd na Moru broji ukupno dvadeset četvero članova roditelja te tridesetero djece, međutim, kako je kazala predsjednica udruge Radmila Eškinja, nakon što se učlane novi, ta brojka porast će do četrdeset.

– Molim sve one nove koji nisu znali za udrugu i koji se nisu još upisali da to učine. Članarinu ne treba plaćati jer je Biograd jedini grad u Hrvatskoj koji nam to omogućuje. Nikakvih obveza nema osim sastanaka koji se održavaju u svezi naše djece. Na njima možete dobiti savjet i porazgovarati međusobno. Znam da roditelji manje djece ne razmišljaju previše o situaciji ali svima je bolje da se sastanemo ponekad i popričamo. Samo budimo zajedno, jedno drugome da pomognemo jer što nas je više, to nam je bolje. – rekla je Eškinja dodavši kako se određene privilegije ne mogu ostvariti bez članstva u udruzi.

Radmila Eškinja

Marijan Stopfer izrazio je zadovoljstvo tradicionalnim predblagdanskim druženjem u gradskoj vijećnici te zaželio svako dobro u povodu božićno-novogodišnjih blagdana.
– Naše glavne aktivnosti i ciljevi su druženje roditelja i djece, razgovaranje i pomoć pri rješavanju problema. Dio djece pohađa predškolsku ustanovu Latica u Zadru, njih sedmero boravi u Dječjem vrtiću Biograd u posebno oformljenoj skupini za djecu s teškoćama u razvoju. Starija djeca pohađaju specijalne škole dok dio pohađa osnovnu školu uz pomoć posebnih asistenata u nastavi. – zaključila je Eškinja. 

Skoči do alatne trake