Petak, 12 srpnja, 2024

Jeremiah’s u zagrebačkom KSET-u predstavlja svoj prvi album “Time To Rob”

Nakon niza odsviranih koncerata po cijeloj Hrvatskoj i nekoliko objavljenih singlova, Jeremiah’s su objavili sjajan album prvijenac “Time To Rob”, energičnu fuziju bluesa, funka i rocka najavljenu nedavnim singlom “Moving On”, a koncertnu promociju albuma bend će imati u zagrebačkom KSET-u u četvrtak, 13. prosinca 2018.
Jeremiah’s, energična funky blues šestorka iz Sv. Filipa i Jakova i Zadra, koja se ove godine okitila krunom pobjednika 22. HGF-a i 9. Croatian Blues Challengea, predstavila je javnosti svoj album prvijenac “Time To Rob”.
Album je predstavljen preko etikete Juda Records i donosi devdet pjesama među kojima se nalaze i četiri najavna singla “Monkey”, “Little Brains”, “Vegetation” te posljednji plesni uradak, nedavno objavljena pjesma “Moving On”. Album je s današnjim datumom dostupan na digitalnim platformama Deezer i Bandcamp, dok će fizička izdanja albuma biti dostupna na koncertima.
Jeremiah’s nije strah dotaknuti se različitih žanrova i stopiti ih u finu glazbenu poslasticu kojoj je krajnji rezultat album s jakim autorskim skladbama. Materijal koji svi članovi zajednički potpisuju produciran je u surround zvuku sa slikom, mirisom i patinom mnogih bendova mitske Amerike ali istodobno i kina i romantične atmosfere malog dalmatinskog mjesta.
Album “Time To Rob” produkcijski je podijeljen u dvije cjeline, nastajale u etapama tijekom posljednje dvije godine. Prvi dio donosi pet pjesama snimljenih u Dark Horse studiju u ruralnom i šumovitom dijelu Nashvillea, u američkom Tennesseeju, gdje se bend pobjedom na 9. Croatian Blues Challengeu našao tijekom siječnja 2018. godine, daleko od kuće, ali opet nekako doma. Drugi dio albuma sniman je u filipjanskom kinu, u improviziranim uvjetima u kojima su producent i snimatelj Predrag Ćosić i članovi benda pregradama od drveta i pleksiglasa sami doslovno lovili zvuk. Način snimanja materijala je zapravo bio logičan slijed. Na prvu, svi odjednom, uživo i, ako izuzmemo nekoliko back vokala, praktički bez nadosnimavanja.
Putovanje albuma “Time To Rob” protegnut će se tako od ruralnog Tennesseja natrag do pozornice kina u Sv. Filip i Jakovu. U oba slučaja radi se o prirodnom okruženju članova benda koji će tako najbolje predstaviti pjesmaricu nastalu na probama ili za vrijeme live jamova. Jeremija Eškinja (bubanj), Roko Vodopija (gitara), Mirta Juran (vokal), Luka Ćetković (bas gitara), Frane Škara (usna harmonika) i Ante Brzić (truba, vokal) proputovali su Ameriku šireći svoj zarazni plesni groove, dijelili su pozornicu s brojnim značajnim imenima domaće scene, a sada je stiglo vrijeme i za samostalnu koncertnu promociju debitantskog albuma koja će se održati u četvrtak, 13. prosinca 2018. u zagrebačkom KSET-u.

Ulaznice u pretprodaji mogu se nabaviti u KSET-u i Dirty Old Shopu po cijeni od 30 kn dok će na ulazu cijena biti 40 kn.


 

Skoči do alatne trake