Srijeda, 8 svibnja, 2024

Denis Galešić prvak Šibensko-kninske županije u preciznom izbijanju

U boćarskom domu na Mandalini u Šibeniku održano je županijsko prvenstvo Šibensko–kninske županije u preciznom izbijanju. Denis Galešić, član Boćarskog kluba Primošten, drugu godinu za redom postao je prvak Šibensko-kninske županije u preciznom izbijanju.
Galešić je cijelo natjecanje bio superioran prema svojim protivnicima. Počeo je četvrtfinale s 26 punata, u polufinale se plasirao s 18 punata i do finala njegov klupski suigrač Mario Vukman imao je najbolje rezultate. U velikom finalu Galešić je bio briljantan, koncentriran, svojim suparnicima Mariju Vukmanu, Jošku Jurkoviću i Marinu Huljevu pobjegao je 15 punata i po drugi put zasluženo osvojio titulu  prvaka.

Galešić u nedjelju ide u Dubrovnik braniti vlastitu titulu državnog prvaka prvaka Hrvatske u preciznom izbijanju. Galešić iza sebe ima bogatu i uspješnu boćarsku karijeru gdje je nastupao za nekoliko klubova u Zadarskoj i Šibensko–kninskoj županiji. Bio je prvak Zadarske županije u krugu nastupajući za svoj matični klub Raštane, osvojio je hrvatski kup za boćarski klub Croatiju Šibenik i devet ljetnih  boćarskih turnira na području Zadarske i Šibensko-kninske županije. Treba na poseban način istaknuti da je Galešić bio poznati nogometaš NK Raštane i nakon završetka nogometne karijere, zeleni travnjak zamjenio je boćarskim terenima.

– Nakon završetka nogometne karijere, kao i svaki Dalmatinac, počeo sam se baviti boćanjem jer u mojim Raštanima postoji velika boćarska tradicija. Nisam vjerovao da će mi se boćanje toliko uvući „pod kožu„ i da ću postići toliko dobre rezultate u kratkoj boćarskoj karijeri. Velika hvala mojoj obitelji, klupskim suigračima iz Boćarskog kluba Primošten koji mi daju veliku potporu i vjerujem da ću ubuduće biti još uspješniji.– rekao je Galešić.


Tekst i foto: Marko Ledenko

Skoči do alatne trake