Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Atletska subota u Sv. Filip i Jakovu: Ante Šuperba i Dominik Persola iz AŠK Rogovo prvaci Dalmacije u krosu

U Svetom Filip i Jakovu, na igralištu Nogometnog športskog kluba Nova zora, održano je pojedinačno prvenstvo Dalmacije u krosu. Na hvalevrijednom sportskom događaju, kojeg je organizirao je Atletski športski klub “Rogovo” iz Sv. Filip i Jakova, okupilo se šezdeset i sedmero djece iz tri atletska kluba, “Sv. Marko” iz Makarske, “Alojzije Stepinac” iz Zadra te domaće “Rogovo”. Broj malih i mladih atletičara bio bi i veći, međutim, iz razloga, pokazalo se tijekom natjecanja, netočne vremenske prognoze o kišovitom danu i prolomu oblaka, brojni klubovi otkazali su nastup.
Članovi filipjanskog AŠK “Rogova” osvojili su ukupno deset odličja: dva zlatna, sedam srebrnih i jedno brončano. Naslovom prvaka Dalmacije i zlatnom medaljom okitili su se Dominik Persola u utrci na 600 metara te Ante Šuperba na 500. Srebro su osvojili Ema Katuša na 200 metara, Antonio Desnica na 200, Valentina Zelanto na 200, Nensi Fantina na 300, Nikolina Vodopija na 400, Bruna Dukić na 500 te senior Ivan Pikunić na 5 tisuća metara. Jedinu brončanu medalju osvojila je Matea Eškinja na 200 metara.
Vrijeme je mjerio Danijel Tadić iz Kluba atletskih veterana Zadar, povjerenik Hrvatskog atletskog saveza bio je Slobodan Miolović dok su suci bili članovi Zbora atletskih sudaca Zadar. Program je vodio Robert Zorić.



 

Skoči do alatne trake