Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Dvadeseti međunarodni nautički sajam Biograd Boat Show 2018: Veći i bolji nego ikad!

Biograd Boat Show, u organizaciji i domaćinstvu biogradske turističke tvrtke Ilirije, kao najveći hrvatski ali i srednjoeuropski sajam na moru slavi svojih dvadeset godina postojanja.
Biograd Boat Show u prethodnih devetnaest godina isprofilirao se kao vrhunska nautička manifestacija definiravši grad Biograd na Moru i Zadarsku županiju nezaobilaznim nautičkim središtem, a sam sajam svojevrsnim kongresom nautičke industrije i turizma u Hrvatskoj gdje se na jednom mjestu okupljaju: luke nautičkog turizma–marine, čarter tvrtke, brodograditelji,  brodari, proizvođači brodske i nautičke opreme te ronilački turizam.
Kao središnje mjesto okupljanja svih područja nautičke industrije i turizma prepoznale su ga i vodeće poslovne organizacije poput Hrvatska gospodarske komore organiziravši na sajmu HGK Dane nautike.

Ilirija – Predvodnik razvoja nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu

Ilirija se prije više od četrdeset godina dokazala prvijenskim i vizionarskim pothvatom: izgradnjom prve luke nautičkog turizma hotelske lučice Kornati iz koje je krenuo razvoj nautičkog i čarter turizma na hrvatskom dijelu Jadranskog mora. Ilirija s ponosom nosi naziv pionira nautičkog turizma. Od tog razdoblja do danas, Biograd na Moru postao je centar nautičkog turizma na Jadranu kojeg godišnje posjeti više od šezdeset tisuća nautičara iz cijelog svijeta.

Dvadeseto izdanje Biograd Boat Show-a

Nakon 19 uzastopnih rekorda, očekujte posebno 20. izdanje, budući da će više izlagača nego ikada izlagati na jubilarnom izdanju sajma. Ilirija intenzivno radi na uključivanju više prostora za smještaj dodatnih izlagača kako bi omogućila da se na sajmu predstave i izlagači iz svih segmenata domaće i međunarodne nautičke industrije.
Ove godine Biograde Boat Show širi izložbeni prostor na gatu 6 koji uključuje nove plutajuće izlagačke prostore na dva nova izložbena područja sajma. Luksuzne motorne jahte ove godine bilježe znatno povećanje na sajmu uključujući i katamarane i elektro-dizel hibride.
Ove godine na Biograd B2B predstavit će se Nacionalno udruženje proizvođača brodova (NMMA) iz SAD-a koje osim proizvođača brodova zastupa i proizvođače opreme i brodskih motora kao i slična udruženja iz Velike Britanije, Italije i Norveške što će dodatno pridonijeti jačanju međunarodnog karaktera sajma koji će pored vodećih europskih predstavnika nautičke industrije od ove godine uključivati i izlagače iz Sjeverne Amerike.


Biograd B2B

Ilirija posljednje dvije godine intenzivno razvija platformu „Biograd B2B“ koja ima cilj jačanja poslovnog karaktera sajma, jače interakcije poslovnih posjetitelja i izlagača, odnosno jačanja njegovih poslovnih aktivnosti i poslovnog umrežavanja kojima pri tome nije potreban izlagački prostor. Biograd B2B uključuje bogat kongresni program koji se održava u suradnji s HGK–om. Osim kongresnih događanja, Biograd Boat Show prepoznat je kao sajam koji intenzivno potiče poslovna umrežavanja i susrete ali i sajam s bogatim zabavnim programom poput B2B Bash partyja koji će se održati u petak, 19.10.2018.

Pristup do srednjeuropskog tržišta

Sve više i više sajam privlači posjetitelje i izlagače iz susjednih zemalja i šire. Mnogi od njih su prethodno upoznati s Hrvatskom odnosno Biogradom bilo kao jednom od najvećih charter odredišta u svijetu ili Marinom Kornati kao jednom od najvećih marina u Hrvatskoj smještenoj u blizini najpoznatijih hrvatskih nautičkih odredišta i marinom s najbogatijim regatnim kalendarom.
Međunarodnoj prepoznatljivosti Biograd Boat Show-a među izlagačima i posjetiteljima  zasigurno pridonosi popularnost Hrvatske kao atraktivne nautičke destinacije i bogati Ilirijini sadržaji uključujući: Marinu Kornati, Ilirija hotele, restorane i zabavne sadržaje, kao i atraktivnosti samog sajma poput pontonskog mosta koji će i ove godine povezivati središnji dio Marine Kornati s njenim zapadnim dijelom nudeći jedinstvenu i atraktivnu izložbu na moru.

Boat Show doživljaj

Svakog dana sajma zalazak sunca označava kraj izlaganja i početak večernjeg programa nudeći vrhunsku hranu i zabavu koja se nastavlja u središtu grada, nadomak marine, do kasnih sati.
Isto tako, mnoga popratna događanja prate sajam na temu poslovanja, obrazovanja, druženja, kulinarstva, sporta i rekreacije. Poznat kao “Boat Show doživljaj“, ključ je uspjeha sajma i razlog što brojni domaći ali i posjetitelji iz Srednje Europe manifestaciju doživljavaju kao odmor.

Zlatni član Međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova

Biograd Boat Show je zlatni član IFBSO međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova usvajajući pritom visoke standarde organizacije i kroz aktivno sudjelovanje u daljnjem razvoju udruge dijeleći svoj jedinstveni poslovni model i inovativna rješenja poput Biograd B2B.


 

Skoči do alatne trake