Četvrtak, 28 ožujka, 2024

„Biogradska noć“ za pamćenje!

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u Biogradu na Moru,  održana je tradicionalna turistička manifestacija „Biogradska noć“. Započelo je svečanim defileom duž rive Biogradskih mažoretkinja, Gradske glazbe Biograd, Kulturno-umjetničkog društva Kralj Tomislav i brojnih drugih društava i zabavljačkih skupina. Klape na svakom koraku i Pjevačka skupina Čevulje zabavljali su tisuće znatiželjnika dok se na stolovima posluživala svježe pripremljena za dalmatinski kraj karakteristična hrana: od srdela i liganja sa žara, soparnika, daganja na buzaru, crnog rižota, pršuta, pancete, morskog brudeta do pecipaja, fritula i kroštula.

S dviju pozornica, jedne ispred gradske uprave i druge u ribarskoj luci, publiku su zabavljali mlada skupina „Pravila igre“, zatim klapa Bunari i kao šlag na kraju – „Magazin“.
Uvod u glavni događaj večeri kojeg su svi nestrpljivo čekali, spektakularni piroglazbeni vatromet, bio je defile 35 osvijetljenih brodica. Vatromet za pamćenje, uz zvukove navijačkih pjesama hrvatske nogometne reprezentacije i vječnog nedavnog preminulog Olivera, započeo je u 23 sata. Gotovo deset minuta veličanstvenog vatrometa uz glazbenu podlogu oduševio je tisuće posjetitelja, međutim, ni to nije bio kraj. Fešta na biogradskoj rivi nastavila se koncertom „Magazina“ i pjesmom klapskih skupina.

„Biogradsku noć“ organizirali su Grad Biograd na Moru i Turistička zajednica grada Biograda na Moru u suradnji s biogradskim udrugama i ugostiteljima.



 

Skoči do alatne trake