Subota, 20 srpnja, 2024

„Berekini i farabuti“: Pobijedili smijeh, igra i druženje

Na obnovljenom igralištu malih sportova „Kod bunara“, u središtu Sv. Filip i Jakova, održana je zabavno-sportska manifestacija „Berekini i farabuti“ u kojoj je sudjelovalo sto dvadeset djece vrtićke i osnovnoškolske dobi te oko dvadesetak roditelja, odnosno odraslih. Već dvadeset godina je prošlo od ideje inicijatora Siniše Brzića i Ede Eškinje o održavanju ove priredbe u kojem su u prvom planu zabava, smijeh i igra a tek onda krajnji ishod. Pravdu su dijelili i pri tome do suza nasmijali publiku „međunardoni  FIFA-ini suci“ Lovre Eškinja i Šime Mikas. „Liječnička ekipa“ s nosilima više je puta „intervenirala“ a u jednom navratu i suce je iznijela izvan igrališta kako bi im se „pružila“ pomoć. Famozni VAR, tehnologija koja je obilježila Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, i ovdje je imala odlučujuću ulogu u nekim „situacijama“. Tako su Lovre i Šime više puta pregledavali snimku i konzultirali sa se umirovljenim sucem „u studiju“ Krešimirom Fantinom i izazvali smijeh publike.
Djeca su se natjecala i pokazala iznimne vještine u igri „vodoinstalater“ odnosno prenošenju stolnoteniskih loptica uz pomoć cijevi, gusjenici, nogometu, alci i, na kraju, potezanju konopa. Pred početak natjecanja, prošetali su u pratnji trenera ekipa i roditelja, oni mlađi u vlakiću, filipjanskom rivom te svoje vještine i snagu pokazali u igri potezanja konopa. Za trud i zalaganje djeca su nagrađena komadom pizze koje je za ovu prigodu pripremio restoran Pikolo iz Sv. Filip i Jakova.
Treneri plavih Berekina bili su Rikardo Baričić i Vice Baričić, a crvenih Farabuta Ive Morović i Jure Milat. Program su vodili Lovre Mikas i Ante Brzić, a ovogodišnje izdanje Berekina i farabuta organizirali su Šime Brzić, Lovre Mikas i Andrea Brzić. 

Skoči do alatne trake