Utorak, 23 travnja, 2024

Svečano otvoreno obnovljeno igralište malih sportova u Sv. Filip i Jakovu

U Svetom Filip i Jakovu svečano je otvoreno obnovljeno igralište malih sportova vrijedno 950 tisuća kuna. Općina Sv. Filip i Jakov je u ovaj hvalevrijedan projekt rekonstrukcije igrališta, namijenjenog za razna sportska događanja i održavanje kulturno-umjetničkih priredaba, uložila 350 tisuća kuna a projekt je financijski pomogla turistička tvrtka Ilirija d.d. s iznosom od 600 tisuća kuna.

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić rekao je kako je ovo igralište „Kod bunara“ oduvijek bilo „duša mjesta“ a njegovom obnovom htjelo se dati novi život bogatoj sportskoj tradiciji mjesta i ponovno ga učiniti središnjim mjestom okupljanja djece koja se bave sportom kao i sportskih klubova koji će ga koristiti za sve vrste rekreacije. Pelicarić se posebno zahvalio upravi Ilirije d.d. na značajnoj novčanoj potpori čime je ovaj projekt učinjen ostvarivim.
Radovi su uključivali postavljanje nove gumirane podloge, dva nova reflektora, postavljanje nove metalne ograde na novim temeljima i ogradnim zidovima.
Uz načelnika Pelicarića, svečanom događaju nazočili su Ante Mikulić kao predstavnik Ilirije, Ante Milat Pikolo, Mirko Đinđić i Radovan Majica koji su uz Rina Roju bili sudionici osnivačke sjednice Košarkaškog kluba „Pristan“ iz Sv. Filip i Jakova budući da su članovi kluba, nakon osnivanja 1978. godine, inicirali uređenje igrališta na prostoru na kojem su nekada bili bunari.

Posebna čast da svečano otvori novouređeno igralište pripala je Anti Milatu Pikolu. U sportskom dijelu programa svečanosti kojeg je vodila Branka Pelicarić, članovi „Pristana“ pod naslovom „Skidamo paučinu s koša“ odigrali su revijalnu utakmicu dok su najmlađi članovi Nogometnog športskog kluba „Nova zora“ odigrali igru „Tko zabije prvi gol“. Isto tako, bacanjem vorteksa publici se predstavio mladi atletičar AŠK „Rogova“ Duje Jurić koji je u lipnju ove godine na državnom prvenstvu u Varaždinu postao prvak Hrvatske u ovoj disciplini u kategoriji mlađih kadeta.



 

Skoči do alatne trake