Petak, 29 ožujka, 2024

Koncert za užitak na Svetoj Juštini: Nastupili mezzosopranistica Nera Gojanović i tenor Vladimir Garić uz klavirsku pratnju Gordane Pavić

Na otočiću Sveta Juština ispred Pakoštana, uz istoimenu crkvicu iz 18. stoljeća, u doista prelijepom prirodnom ambijentu, održan je koncert na kojem su nastupili operna pjevačica i glazbena producentica Nera Gojanović, prvi tenor klape Cambi i vanjski član Zbora Hrvatskog narodnog kazališta Split Vladimir Garić te profesorica klavira Gordana Pavić.
Brojno slušateljstvo uživalo je, tijekom koncerta u organizaciji Turističke zajednice općine Pakoštane, u skladbama talijanskih canzona i domaćih i stranih evergreena i istodobno uživala u večernjem pogledu na Pakoštane. Koncertno ozračje pojačano je zapaljenim svijećama i lumina što je stvorilo doista očaravajuće ozračje na otočiću koji predstavlja zaštitni znak pakoštanske rivijere. Iako zakazan za 21 sat, znatiželjni gosti pristizali su brodom na koncert i nakon što je započeo i pritom uživali u globalno poznatim skladbama poput „Amigos para siempre“, „Caruso“ i „Santa Lucia“ ali i domaćim svevremenim pjesmama u opernoj izvedbi kao što su „Tvoja zemlja“, „Splitski tango“, „Život je lijep“, „Samo jednom se ljubi“, „Hvala ti, srce“ i tako dalje.



 

Skoči do alatne trake