Petak, 29 ožujka, 2024

Volonteri očistili podmorje u Mrljanama na otoku Pašmanu u sklopu programa „Crveni križ u plavom okviru“

Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru, uz potporu jedinice lokalne samouprave Općinom Pašman, u sklopu programa „Crveni križ u plavom okviru“, provelo je ekološku akciju čišćene podmorja u mjestu Mrljane na otoku Pašmanu.

U akciji su sudjelovali volonteri Hrvatskog Crvenog križa-Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru među kojima i gosti iz najveće francuske asocijacije izviđača i vodiča „Scouts et guides de France“, zatim, žitelji Mrljana, ronioci Ronilačkog kluba Sv. Roko iz Bibinja i volonteri Udruge za zaštitu okoliša Hippocampus iz Biograda na Moru.
Oko trideset sudionika ekološke akcije obuhvatili su unutarnji i vanjski dio mjesne luke te je izvađeno deset prostornih metara različitog otpada među kojim najviše guma i raznovrsnog sitnog otpada od staklenog i plastičnog materijala.

Uklanjanje prikupljenog otpada organizirala je Općina Pašman u suradnji sa Čistoćom Zadar. Sredstva za ostale troškove, kao što su prijevoz volontera i ronioca, potrošni materijal te organizacije i provedbe akcije osigurana su posredstvom Hrvatskog Crvenog križa.

Uspjeh akcije jamčila je višegodišnja uspješna suradnja HCK-Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru s lokalnom samoupravom i partnerima. Članovi HCK-Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru zahvalili su se svim sudionicima i volonterima koji su na ovaj način umnogome pridonijeli čistoći i redu u Mrljanama.
Ova ekološka akcija je treća akcija u sklopu programa „Crveni križ u plavom okviru“ koje je Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru organiziralo te se planira nastaviti s eko akcijama i u naredno vrijeme u skladu s financijskim sredstvima planom provedbe Hrvatskog Crvenog križa.



 

Skoči do alatne trake