Utorak, 28 svibnja, 2024

Ministarstvo turizma odobrilo sedam projekata LAG-a Laura

Ministarstvo turizma objavilo je rezultate programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva”, dodjele bespovratnih potpora u 2018. godini. Kao i prethodnih godina, djelatnici LAG-a Laura sudjelovali su u pripremi dokumentacije na navedeni natječaj Ministarstva. Uz pomoć LAG-a Laura, na ovogodišnjem natječaju za sedam prijavljenih projekata odobreno je ukupno 280 tisuća kuna bespovratnih sredstava dok ukupna vrijednost projekata iznosi više od 1,3 milijuna kuna. Odobrenim sredstvima na području otoka Pašmana i Žižnja, Galovca i Biograda na Moru sufinancirati će se izgradnja dva bazena, rekonstrukcija dva turistička broda, rekonstrukcija smještajnih objekata i specijalizirana oprema za ronjenje osoba s invaliditetom.

Nastavak je to uspješne suradnje korisnika iz sektora turizma i LAG-a Laura s obzirom da su djelatnici LAG-a do sada uspješno prijavili ukupno 45 projekata iz sektora turizma na temelju kojih je odobreno 1.877.271,14 kn bespovratnih sredstava, a ukupna vrijednost projekata veća je od 5 milijuna kuna. Lokalna akcijska grupa Laura od svog osnutka do danas sudjelovala je kao nositelj, partner, suradnik ili koordinator na više od 130 projekata iz područja turizma, kulture, poljoprivrede i javne infrastrukture temeljem kojih su odobrena bespovratna sredstva u iznosu većem od 20 milijuna kuna.

Ovim putem LAG Laura podsjeća sve zainteresirane da od 18. srpnja 2018. godine započinje podnošenje prijave na natječaj za sufinanciranje projekata ruralnog turizma (tip operacije 6.4.1. „Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ Programa ruralnog razvoja RH). Intenzitet javne potpore iznosi do 70%, a iznos potpore po projektu se kreće od minimalnih tri i po tisuće eura do maksimalno 200 tisuća eura.


Skoči do alatne trake