Ponedjeljak, 22 travnja, 2024

Gradu Biogradu na Moru odobreno pola milijuna kuna za dječji vrtić

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je rezultate Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima u 2018. godini.
Gradu Biogradu na Moru odobrena su bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 505.542,00 kuna za izradu projektno-tehničke dokumentacije i za rekonstrukciju zgrade Dječjeg vrtića Biograd, a ukupna vrijednost investicije iznosi 972.720,00 kuna.
Realizacijom ovog projekta rani i predškolski odgoj na području grada Biograda na Moru odvijat će se bez poteškoća što će izravno pridonijeti povećanju kvalitete života svih žitelja grada, a završetkom svih projektnih aktivnosti i smanjenju broja neupisane djece na području grada Biograda na Moru, poboljšat će se materijalni uvjeti u kojima se odvija predškolski odgoj od čega će na kraju korist imati svi korisnici objekta, zaposlenici i roditelji.
Nastavak je ovo uspješne dinamike povlačenja bespovratnih sredstava iz nacionalnih i EU fondova i suradnje s LAG-om „Laura“ čiji su djelatnici sudjelovali na pripremi projektne dokumentacije i prijavi projekta na natječaj ministarstva.
Uz ovaj projekt Grad Biograd na Moru trenutno sudjeluje u projektima ukupne vrijednosti više od 100 milijuna kuna s područja prirodne baštine, turizma, infrastrukture koji će se većim dijelom sufinancirati iz nacionalnih i EU sredstava, a realizirat će se u naredne tri godine. 

Skoči do alatne trake