Četvrtak, 28 ožujka, 2024

U Sv. Filip i Jakovu radionice za žene koje žele naučiti jedriti na dasci i windsurfing regata

U Sv. Filip i Jakovu, u organizaciji Centra jedrenja na dasci SurfPIT i Kluba jedrenja na dasci Zagreb, od 31. svibnja do 3. lipnja 2018., održat će se regata za daskašice pod nazivom KJD Zagreb Open 2018 powered by SurfPIT, a koja će se bodovati za Kup Hrvatske.
Očekuje se tridesetak najboljih daskaša iz cijele Hrvatske i Slovenije. Zamisao je okupiti žensku windsurfing scenu na jednom mjestu u nekoliko dana. Cilj je promovirati windsurfing među ženskom populacijom kao sport u profesionalnom i amaterskom smislu. Na ovaj način organizator želi privući sve žene koje interesira jedrenje na dasci a nisu još napravile prvi korak i pokušale daskati.
Uz regatu, natjecateljice viceprvakinju Europe Vedranu Brnčić i prvakinju Hrvatske Uršku Kavčić-Desnica, održat će se i radionice surfanja i natjecanja za nježniji spol. Na taj način djevojke i žene zainteresirane za ovaj sport mogu više naučiti o surfanju i osnovama natjecanja u ovom predivnom sportu.
Natjecanje će se odvijati u akvatoriju Sv. Filip i Jakova, točna lokacija ovisi o smjeru vjetra, a organizatori će osigurati svu potrebnu opremu.


 

Skoči do alatne trake