OGLAS

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, zajedno s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, potpisala je 264 ugovora ukupne vrijednosti 57 milijuna kuna za sufinanciranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za razvojne lokalne EU projekte. Među njima je i 17 ugovora iz Zadarske županije od kojih ističemo četiri s područja općina Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Tkon i Pašman: 100 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije za Dječji vrtić Cvitić u Turnju, 170 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije za izgradnju Kulturnog centra Pakoštane u Pakoštanama, 120 tisuća kuna za izgradnju multimedijalne zgrade u Pašmanu te 300 tisuća kuna za uređenje šetnice u naselju Ugrinić.
Ugovori su potpisani prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova koji je pokrenut kao potpora jedinicama lokalne i područne samouprave u cilju stvaranja zalihe kvalitetnih projekata i jačanja apsorpcijskih kapaciteta regionalne i lokalne razine za korištenje EU sredstava.
Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, kao regionalni koordinator, objavila je poziv, informirala je općine i gradove o ovom programu, pružila im podršku u pripremi te je provela administrativnu provjeru i evaluaciju pristiglih zahtjeva.
Sredstva su u Zadarskoj županiji dobili Grad Benkovac te općine Poličnik, Novigrad, Škabrnja, Zemunik Donji, Sukošan,  Gračac, Posedarje, Privlaka, Vrsi, Sveti Filip i Jakov, Bibinje, Pakoštane, Galovac, Tkon, Pašman i Jasenice. Ukupna vrijednost sufinanciranja izrade projektne dokumentacije lokalnih razvojnih projekata s područja Zadarske županije iznosi 2,5 milijuna kuna.
Pojašnjeno je i kako Ministarstvo ovim programom želi pridonijeti bržem društveno-gospodarskom razvoju, prvenstveno slabije razvijenih područja putem financijske pomoći u izradi projektne i tehničke dokumentacije za lokalne razvojne projekte, utemeljene na strateškim razvojnim dokumentima, a sredstva programa u iznosu 120 milijuna kuna osiguravaju se na proračunskoj poziciji Fonda za regionalni razvoj kroz tri proračunske godine.
Na Poziv za iskaz interesa prijavljeno je ukupno 578 projektnih prijedloga, 353 projekta komunalne infrastrukture i 225 projekata socijalne infrastrukture, a sredstva su dodijeljena za 264 najkvalitetnija projekta koje je moguće kandidirati ili na ESI fondove još u ovoj financijskoj perspektivi ili na druge trenutno raspoložive financijske mehanizme. Ostali projekti sukcesivno će se pripremati i koristit će kao podloga za programiranje novog proračunskog razdoblja.
Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA pružat će podršku u provedbi navedenih 17 sufinanciranih projekata.

Odobreno financiranje izrade projektne dokumentacije lokalnih razvojnih projekata s područja Zadarske županije:

PODNOSITELJ ZAHTJEVA NAZIV PROJEKTA IZNOS SUFINANCIRANJA (HRK)
Općina Poličnik Izrada projektne dokumentacije za izgradnju glavnog pravca sustava kanalizacije i odvodnje naselja Općine Poličnik – Murvica, Poličnik, Suhovare i Visočane 400.000,00
Općina Novigrad Rekonstrukcija i izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda općine Novigrad s dogradnjom pripadajućeg vodoopskrbnog sustava 120.000,00
Općina Škabrnja Rekonstrukcija sportsko-rekreacijskog centra Vlačine 100.000,00
Općina Zemunik Donji Izgradnja glavnih kolektora odvodnje naselja Zemunik Donji – Centar 140.000,00
Općina Sukošan Dječji vrtić u Sukošanu 80.000,00
Općina Gračac Seljačka tržnica 100.000,00
Općina Posedarje Izrada Idejnog i Glavnog projekta sa troškovnikom vodovodne mreže naselje Slivnica Gornja 90.000,00
Grad Benkovac Projektna dokumentacija za uređenje sportsko rekreacijskog centra Benkovac 100.000,00
Općina Privlaka Rekonstrukcija športsko-rekreacijskog centra u Privlaci 100.000,00
Općina Vrsi Rekonstrukcija obalnog pojasa Zukve 100.000,00
Općina Sveti Filip i Jakov Izrada projektne dokumentacije za Dječji vrtić Cvitić u Turnju 100.000,00
Općina Bibinje Dječji vrtić s jaslicama 200.000,00
Općina Pakoštane Izrada projektne dokumentacije za izgradnju “Kulturnog Centra Pakoštane” 170.000,00
Općina Galovac Izrada projektne dokumentacije za zgradu Općine sa društvenim prostorijama i multimedijalnom dvoranom 80.000,00
Općina Tkon Uređenje šetnice u naselju Ugrinić 300.000,00
Općina Pašman Izgradnja multimedijalne zgrade u Pašmanu 120.000,00
Općina Jasenice Ostvarenje TZ Splovine II 200.000,00

 

OGLAS

ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here