Nedjelja, 14 srpnja, 2024

Definitivno najatraktivnija biciklijada u Zadarskoj županiji: Bike & Wine Ravni kotari Tour 2018 starta iz Polače u nedjelju, 20. svibnja 2018!

U organizaciji Ilirije d.d. i u suradnji s Turističkom zajednicom grada Benkovca i Biciklističkim klubom AKS iz Stankovaca, u nedjelju, 20. svibnja .2018., s početkom u 11.30 sati u Ražnjevića dvorima A.D. 1307. u Polači, održava se jedinstvena i originalna manifestacija treći Bike & Wine – Ravni kotari Tour 2018 na kojoj će sudjelovati oko 200 biciklista.

Bike & Wine – Ravni kotari Tour 2018 rekreativna je biciklijada koja spaja aktivni odmor s najpoznatijim vinarijama šire regije. Ono što je čini tako posebnom i prepoznatom je to što svi sudionici uz vožnjom pitoresknim krajem i obilazak najpoznatijih kulturno-povijesnih lokaliteta ovog područja, utvrde Kličevica i kaštela Benković poviše grada Benkovca, imaju mogućnost i degustacije vina na licu mjesta u ukupno šest vinarija: Poljoprivredna zadruga Maslina i vino, Vina Vrsaljko, Vinarija Ker-Vin, Vinarija Škaulj, Vinarija Bačić, Badel 1862–Vinarija Benkovac.

Predviđena su ukupno tri stajanja, a cijela dionica je dužine 39 kilometara. Sve završava ručkom na agroturističkom imanju Ražnjevića dvori A.D. 1307. u Polači.
Ilirija d.d. kroz svoju destinacijsku menadžment kompaniju/DMK Iliriju Travel, kao komplementarnog i integriranog proizvoda u svojoj osnovnoj turističkoj ponudi,  a to su hotelijerstvo, nautika i kamping, kroz organizaciju Bike & Wine Ravni kotari Toura napravila je daljni iskorak u razvoju turizma posebnih interesa i turizma doživljaja s naglaskom na razvoj ponude u predsezoni i posezoni. Razvoj cikloturizma, koji se temelji na prepoznatim prirodnim predispozicijama ovog područja uz povezivanje s agroturizmom i vinskim turizmom, pridonosi jačanju ponude destinacije, njenoj prepoznatljivosti i razvoju cjelogodišnjeg turizma.


Osnovne informacije:

Datum održavanja: 20. 5. 2018., nedjelja;

Start (RAŽNJEVIĆA DVORI, POLAČA) : 11.30 sati;

Relacija: Polača–Nadin–Benkovac–Polača;

Vinarije: PZ Maslina i vino, Vina Vrsaljko, Vinarija Ker-Vin, Vinarija Škaulj, Vinarija Bačić, Badel 1862–Vinarija Benkovac. 

Skoči do alatne trake