Petak, 29 ožujka, 2024

Prvosvibanjska događanja u Pakoštanima: Regata malih katamarana, dječja biciklistička utrka, rekreativni MTB maraton oko Vranskog jezera, Prvosvibanjski zalogaj…

Turistička zajednica općine Pakoštane, u suradnji sa sportskim i etno udrugama, za ove prvosvibanjske blagdane pripremila je, za domaće i turiste, niz zanimljivih i atraktivnih događanja od kojih izdvajamo:

29. i 30.4. Regata malih katamarana (start – lučica Pakoštane u 10:30):

Međunarodna regata malih katamarana održava se jedanaestu godinu zaredom.  Jedinstvena u Hrvatskoj po broju prijavljenih sudionika koji osim iz Hrvatske dolaze iz Francuske, Mađarske, Njemačke, Austrije te Slovenije. Izuzetno je atraktivna za vidjeti jer se rijetko na jednom mjestu mogu vidjeti mali katamarani u tako velikom broju.

30.4. Dječja biciklistička utrka „Eliminator“ (start – centar Pakoštana u 16:00):

Dječja utrka u formatu eliminatora u kojem se djeca natječu u parovima, jedno protiv drugog, sustavom eliminacije. Kategorije natjecatelja su: predškolski uzrast, U2, U4, U6, U8 (od 2 do 8 godina).

1.5. MTB maraton Vransko jezero (start – centar Pakoštana u 12:00):

Brdsko-biciklistički maraton Vransko jezero održava se jedanaestu godinu zaredom a prolazi kružnom biciklističkom stazom oko Vranskog jezera u dužini od 34,5  kilometara. Utrka je jedinstvena ne samo u Hrvatskoj već i u Europi zbog činjenice da velikim svojim dijelom prolazi zaštićenim područjem – Parkom prirode Vransko jezero te ornitološkim rezervatom. Sudionicima  pruža jedinstven doživljaj uživanja u vožnji kroz prekrasne vizure, vidikovce te zaštićenu floru i faunu parka prirode. U maratonu  sudjeluje veliki broj sudionika kako iz Hrvatske tako i iz susjednih država, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore…

1.5. Prvosvibanjski zalogaj  ( centar Pakoštana od  10:00 do 12:30):

“Prvosvibanjski zalogaj” je gastro-događaj na kojem turiste i posjetitelje  domaćini časte domaćom spizom, vinom, prošekom, fritulama i štošta drugim.


 

Skoči do alatne trake