Petak, 29 ožujka, 2024

Zadarsko-filipjanski bend “Jeremiah’s” nastavlja osvajati priznanja: Proglašeni za najbolji mladi bend u 2017.!

Na četrnaestom Fender Mega Muzika Awardsu bendu “Jeremiah’s”, čiji su članovi iz Zadra i Svetog Filip i Jakova, u prepunom zagrebačkom klubu “Hard Place” dodijeljeno je priznanje za najbolji mladi bend 2017. godine. Ovo je još jedno priznanje nakon nedavne pobjede na Croatian Blues Challenge u Zagrebu čime se bend plasirao na International Blues Challenge u Memphisu u SAD-u koje se održava u siječnju 2018. godine.

“Jeremiah’s” uskoro izdaje album imena “Time to Rob” a početkom prosinca dogodit će se i premijera glazbenog videa za pjesmu “Monkey” koja jasno pokazuje da ih ne određuje samo blues već fuzija raznih žanrova. Sljedeći koncert “Jeremiah’s” održat će 8. prosinca u sklopu “Adventa u Zagrebu” u Arheološkom muzeju Zagreb.

Skupinu groove entuzijasta, aka Jeremiah’s, od 2011. godine drži isto poslanje: dubok upliv u blues mantru; ukrašenu funkom i ojačanu rockom.
Od početnog instrumentalnog filipjanskog trojca iz Sv. Filip i Jakova, bubnjara Jeremije Eškinje, basista Luke Ćetkovića i gitarista Roka Vodopije, pojačali su se zadarskim snagama, usnoharmonikašem Franom Škarom i vokalisticom Mirtom Juran te još jednim Filipjancem Antom Brzićem, vokalistom i trubačem.
Nastupajući po festivalima i klubovima razvijaju svoj zvuk kojeg u ožujku i travnju 2017. zapisuju na prvom albumu u fotogeničnom i akustičnom filipjanskom kazalištu. Zvuk albuma koji broji sedam autorskih pjesama je ostao autentičan zbog energije zajedničkog i analognog snimanja.


Ovogodišnji dobitnici svečane dodjele Mega Muzika Awards su:

  1. Gitara – Toni Lović (Zabranjeno pušenje)
  2. Bas gitara – Henry Radanović
  3. Bubnjevi – Goran Markić
  4. Klavijature – Branimir Jovanovac Bani (Opća Opasnost)
  5. Bend – Zabranjeno pušenje
  6. Mladi band – Jeremiah’s
  7. Vokal – Ervin Baučić
  8. Udaraljke – Hrvoje Rupčić
  9. Poseban doprinos hrvatskoj glazbi – Stjepan Jimmy Stanić

Nagrade za poseban doprinos hrvatskoj blues sceni:
1. Neven Mijač – posthumno
2. Tomas Krkač & Telefon Blues Band
3. BE HA VE – za album “one of these days”
4. Boris Hrepić Hrepa


 

Skoči do alatne trake