Subota, 20 travnja, 2024

Britanski Telegraph baštinskom hotelu Maškovića han dao izvrsnu devetku: „Ovaj hotel posebno će zavoljeti turisti s ukusom za povijest i kulturu.“

Baštinski hotel u Vrani Maškovića han, prema stručnoj ocjeni britanskog Telegrapha, ocijenjen je izvrsnom devetkom u nedavno objavljenom članku na njihovom internetskom izdanju pod rubrikom Putovanja/Destinacije. Novinarka Telegrapha Isabel Putinja opisuje ga kao „lijepo restauriran baštinski objekt zatvorenog u zidani spoj izvorno izgrađenog u 17. stoljeću u tradicionalnom otomanskom stilu.“ Sobe naziva elegantnima koje otkrivaju izvorne kamene zidove i s dimljenim dimnjacima dok restoran nudi jela na otvorenom u dvorištu s ozračjem.
U šest najvažnijih parametara koja na kraju određuju konačnu ocjenu, s devet od mogućih deset, Telegraph ocjenjuje stil i karakter, sobe, hranu i piće te vrijednost za novac dok „osmicu“ daju usluzi i opremljenosti te lokaciji.
Navodi kako će hotel za sezonu proljeće/ljeto 2018. dobiti dodatni poticaj u vidu otvaranja malog salona s kupkom i saunom.

SMJEŠTAJ U HOTELU MAŠKOVIĆA HAN

Govoreći o stilu i osobnosti hotela, Telegraph piše da je dugogodišnja napuštena ruševina potpuno obnovljena kao dio projekta lokalne baštine te da je namještaj izrađen po narudžbi hrvatske dizajnerske tvrtke. U tekstu su posebno istaknute staklene svjetiljke, prirodne tkanine i ornamentalni dizajnerski obrasci, citiramo, „koji  savršeno nadopunjuju izvorne arhitektonske detalje poput šljunčanog mozaičkog dvorišta, kamenih zidova i dimljenih dimnjaka.“
To će posebno voljeti, piše novinarka Telegrapha, turisti s ukusom za povijest i kulturu dok će djeca biti fascinirana stilskim izgledom iz svojih „Tisuću i jedne noći.“
U poglavlju Usluga i opremljenost usluga je ocijenjena kao prijateljska i prilagođena. Pri rezervaciji od gosta se traži da potvrdi svoje prehrambene preferencije. Navodi se mali muzej u sklopu hotela u kojem su izloženi artefakti s ovog područja, uglavnom od keramike, svakodnevni predmeti kao što su uljne svjetiljke i nakit. Ističe se i suvenirnica sa suvenirima visoke kvalitete gdje se mogu kupiti dalmatinska vina, maslinovo ulje i specijaliteti poput tartufa.

Četrnaest soba odiše visokom kvalitetom, posebno vrlo meki kreveti od egipatskog pamuka. Stil dizajna javnih prostora, kazuje se u članku, nenametljiv je i osmišljen s ukusom, a prenijet je i na sobe „s rustikalnim kamenim zidovima i podovima od terakote koji se savršeno nadopunjuju tkaninama u zemljanim tonovima i namještajem s drvenim uzorkom, a stolice od punog drva i nemirne prostirke pružaju laganu atmosferu.“
Posebna pozornost dana je raznovrsnom meniju, kojeg je kreirala chef Mara Zeyen, s naglaskom na morske plodove i dalmatinske proizvode kao što su tjestenina, rižoto i palenta. Kao ugodna iznenađenja novinarka Telegrapha navodi couscous i bulgur jela kao i dnevni specijaliteti poput Izmir Kofte, mesnih okruglica u turskom stilu. Sastojci su svježi i sezonske te potječu od lokalnih poljoprivrednika s posebnom pozornošću na vegan i gluten-free jela. Baklava s pistacijem, naglašeno je u članku, posebno je atraktivna među lokalnim posjetiteljima, posebno vikendima i praznicima.
Dobiveno za uloženo ocijenjeno je s devetkom navodeći pritom cijenu noćenja s uključenim doručkom u dvokrevetnoj sobi za 60 eura u pred/posezoni te 105 eura u punoj sezoni.

SMJEŠTAJ U HOTELU MAŠKOVIĆA HAN

Izvorni članak: Maškovića Han, Vrana, Croatia (www.telegraph.co.uk)



PROVJERI RASPOLOŽIVOST – BAŠTINSKI HOTEL MAŠKOVIĆA HAN (BOOKING.COM)

Skoči do alatne trake