OGLAS

Hrvatska gospodarska komora ove godine prvi put organizira Dane nautike, kongresni program namijenjen gospodarstvenicima iz sektora nautičkoga turizma, koji će se 19. i 20. listopada održati u Biogradu na Moru, u sklopu 19. Biograd Boat Showa.
Otvorenju će prisustvovati ministar Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar turizma Gari Capelli, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher te predsjednici nautičkih Udruženja pri HGK.
– Nautički turizam jedan je od ključnih proizvoda hrvatskoga turizma s neizmjerno velikim potencijalom i konkurentskom prednosti. S obzirom na to da Hrvatska gospodarska komora okuplja čak šest udruženja pri HGK izravno povezanih s nautičkim turizmom (Udruženje marina, Udruženje turističkih brodara, Udruženje male brodogradnje, Udruženje pružatelja usluga smještaja na plovilima–charter, Zajednicu ronilačkog turizma i Zajednicu proizvođača brodske opreme), organizirali smo središnji godišnji skup za nautički turizam na kojem ćemo raspravljati o svim aktualnim temama te odrediti smjernice za daljnji razvoj ovoga vida turizma. – rekao je potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher.
Cilj je 1. HGK-ovih Dana nautike iskoristiti veliku zastupljenost nautičkog sektora na jednome mjestu pred kraj nautičke sezone te educirati, komunicirati i prikupiti informacije o ključnim temama koje utječu na pomorstvo i nautički turizam.
Na kongresu će biti predstavljeni rezultati sezone 2017., a stručnjaci i zainteresirana javnost imat će priliku raspravljati o nizu temu poput Zaštite mora od onečišćenja i Sharing economy u nautičkom turizmu: prilika ili prijetnja?
U sklopu sajma održat će se i Biograd B2B, nautički poslovni događaj, kojemu je namjena povezati stručnjake iz brodogradnje i nautičkog turizma, odnosno ojačati interakciju izlagača i registriranih poslovnih posjetitelja. HGK kao partner Biograd B2B-a sufinancira 50 posto iznosa kotizacije za sudjelovanje na B2B razgovorima svim domaćim tvrtkama članicama HGK.


Program: HGK Dani nautike 19.-20.10.2017. Biograd Boat Show 2017


 

OGLAS

ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here