Petak, 19 travnja, 2024

Spektakularna završnica City Games u Biogradu na Moru: Slovenija novi međunarodni prvak, Hrvatska drugoplasirana sa samo jednim bodom zaostatka!

Nakon dvomjesečne turneje, osma sezona City Games natjecanja privedena je kraju i okrunjen je novi međunarodni prvak. Pred prepunim tribinama bazena Ilirija u Biogradu na Moru snage su odmjerile četiri ekipe: boje Hrvatske nosila je ekipa iz Ploča, Maribor je predstavljao Sloveniju, ispred Makedonije bilo je Skopje, a naslov koji je Crna Gora držala zadnje dvije godine branila je ekipa iz Herceg Novog.

Slovenci su imali savršeno otvaranje, pobijedivši u prve dvije igre, morskoj alci i jadranskoj bitci. Makedonska i hrvatska momčad pratile su ih i tražile svoju priliku za dostizanje bodovne razlike te u pretposljednjoj igri večeri uspjeli prekinuti dominaciju i dignuti publiku na noge. Pločani su bili najbolji u vinu i utrci s ribarskim kašetama te jako dobri u mošarci i veslu u kojem su se najviše iskazali Skopljani. Ipak, zbog ranije ostvarene prednosti, Slovenci uzimaju zlato, sa samo jednim bodom prednosti ispred Hrvatske, Makedonci završavaju treći, a Crna Gora četvrta.
Mariborska je ekipa tako Sloveniji po prvi put donijela naslov međunarodnog City Games prvaka dok je ekipa iz Ploča još jednom dokazala da i Hrvatska ima itekako jakih kandidata za osvajanje te titule u godinama pred nama. Nakon pobjedničke ceremonije, ekipe su na after partyju nastavile s druženjem i zabavom što je uostalom i poanta cijele manifestacije.

Biograd na Moru pokazao se kao odličan domaćin u kojem se s razlogom već godinama održava međunarodno finale kao što se i cijela Zadarska županija iskazala dobrodošlicom i zagrijanošću za ove popularne ljetne igre. Podsjećamo, upravo je tu cijela turneja i započela u Posedarju 1. srpnja, a u Viru je održano hrvatsko finale 10. kolovoza. Organizatori finala su Turistička zajednica grada Biograda, Grad Biograd na Moru i Adria events iz Rijeke.

City Games karavana obišla je tijekom ljeta Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju, BiH i Sloveniju dok su se u finalu pridružile Italija, Mađarska i Makedonija. Smijeha i adrenalina tokom čitave turneje nije nedostajalo, pala je i pokoja suza, no što je najbitnije, ostvarena su nova prijateljstva i potvrđena stara, povezani su gradovi i zemlje, sve uz promociju sporta i zdravog načina života. To je duh ovih susreta koji se prenosi već generacijama i njihov ključ uspjeha.
Kako je sve proteklo u međunarodnom dijelu natjecanja uskoro će moći vidjeti i gledatelji pred malim ekranima, s obzirom da je sve pratilo čak devet nacionalnih televizija: HRT, RTV SLO, Pink, Pink M, Pink BIH, MPT (Makedonija), Rai3 (Italija), MTVA (Mađarska) i Azur TV (Francuska). Igrama je posebno bio oduševljen reporter francuske televizije, izraživši želju da se dogodine priključi i Francuska, a potom i ostale zapadnoeuropske zemlje. HRT će emisije prikazati u udarnim terminima 8., 9. i 10. rujna 2017.


 

City Games 2017 međunarodno finale u Biogradu na Moru – rezultati:

 

  1. SLOVENIJA, Maribor – 25 bodova
  2. HRVATSKA, Ploče – 24 boda
  3. MAKEDONIJA, Skopje – 19 bodova
  4. CRNA GORA, Herceg Novi – 10 bodova

  

Skoči do alatne trake