Petak, 19 travnja, 2024

Predizborni skup potpore HDZ-a i koalicijskih partnera u Biogradu: Božidar Longin istakao gospodarstvo, infrastrukturu i društvene standarde kao glavna uporišta razvoja županije

Za početak predizborne kampanje za skorašnje lokalne izbore, 21. ovog mjeseca, kandidat HDZ-a i koalicijskih partnera HSU-a, HSP-a Ante Starčević, HRAST-a i Narodne stranke-Reformista Božidar Longin izabrao je stolni i krunidbeni grad Biograd na Moru.
U sportskoj dvorani Osnovne škole Biograd na Moru, u programu skupa potpore pod nazivom „Županija sigurne budućnosti“, kojeg je vodio Ante Župan, predstavljeni su i kandidati za njegove zamjenike, dopredsjednik prošlog saziva Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru diplomirani inženjer agronomije Šime Mršić te dosadašnji zamjenik načelnika Općine Zemunik Donji inženjer strojarstva Šime Vicković. Uz kandidata za župana Zadarske županije, posebno su predstavljeni kandidati HDZ-a za općinske načelnike Pakoštana, Polače i Sv. Filip i Jakova: Milivoj Kurtov, Viktor Prtenjača i Zoran Pelicarić te za gradonačelnika Biograda na Moru Ivan Knez.
Božidar Longin naglasio je da prvi predizborni skup se ne održava slučajno u kraljevskom gradu Biogradu na Moru koji je svih godina do sada, istakao je, dobivao potporu od Zadarske županije.
– Hrvatski narod koji je pobjednički narod uvijek stoji uz Hrvatsku demokratsku zajednicu i na tome gradimo našu budućnost, na naslijeđu dr. Franje Tuđmana i naših korijena. Mi ovoga puta još jednom želimo pokazati snagu, ideju i znanje. A što je to? To je gospodarski stabilna županija! – kazao je, među ostalim, Longin.
Pritom je istakao ambiciozne ciljeve ali i dostižne: visoku zaposlenost na području cijele županije, veće plaće i mirovine, socijalnu sigurnost i županija u koju će se useljavati, a ne iseljavati.

Kao glavna uporišta programa Longin je naglasio gospodarstvo, posebno malo poduzetništvo, poljoprivredu i ribarstvo, te infrastrukturu, naglasivši pritom zadarsku luku Gaženica kao „projekt stoljeća za Zadarsku županiju“, Centar za gospodarenje otpadom, mrežu odvodnju otpadnih voda i vodovodizaciju i u najudaljenijem mjestu županije. Govoreći o društvenim standardima, Longin je najavio investiranje u bolnice i domove zdravlja, poboljšanu skrb za starije i nemoćne.
Nadalje, Božidar Longin najavio je besplatni prijevoz za učenike i studente i u potpunosti financiranje deficitarnih zanimanja. Za poboljšanje demografskog stanja na području županije, Longin je obećao povećanje naknade za novorođenče sa 400 na 1000 kuna te da će se za svako treće dijete iz županijskog proračuna izdvojiti 5 tisuća kuna.
Božidar Kalmeta, gradonačelnik Zadra i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a ustvrdio je da se ne bi ni upola toga napravilo da netko drugi vodio županiju, gradove i općine. Također, dodao je da su neki glavni projekti od velike važnosti za županiju stagnirali, pa čak i bili zaustavljeni za vrijeme vlasti kukuriku koalicije. Istakao je današnju nikad manju nezaposlenost i pozvao javnost i birače da izađu na izbore u što većem broju.



 

Skoči do alatne trake