Utorak, 23 travnja, 2024

Što je proljeće bez Festivala cvijeća Zadarske županije u Sv. Filip i Jakovu? Ove godine cvijeće u svim oblicima, radionice, modna revija, program za djecu i zabava uz Gibonnija, klapu Iskon i Nenu Belana!

Festival cvijeća Zadarske županije u Sv. Filip i Jakovu, u organizaciji Turističke zajednice Sv. Filip i Jakov, počinje u četvrtak 27. travnja 2017. Svi posjetitelji moći će uživati u prezentaciji i prodaji cvijeća u svim njegovim bojama, oblicima, mirisima… i okusima do petka 30. travnja 2017.


Predivan ambijent hotela Villa Donat te centar ovog slikovitog mjesta i ove će godine 17. put zaredom postati okupljalište svih obožavatelja prirode, mora i proljeća te biranog zabavnog i glazbenog programa.
Više od 100 sudionika ponudit će svoje proizvode: sadnice cvijeća, suvenire, vješto složene cvjetne instalacije te za izbirljiva nepca – okuse cvijeća. Posjetitelji će moći razgledati i kupiti cvijeće, sudjelovati na radionicama, prezentacijama i uživati u kulturno-zabavnom programu.
Kada vikend otvara Zlatan Stipišić Gibonni, nastupa klapa Iskon, a zatvara Neno Belan, Jakša Jourdes & DJ Kresh, zabava je sigurno zajamčena.

Vrijeme je da upoznate cvijeće u potpuno novom obliku: kao gastronomski užitak u slatko-slanim verzijama čije okuse priprema udruga Viola Odorata.

Sastavni dio Festivala postala je i modna revija. Raskošan spoj tradicije i suvremenog designa ove godine nam prezentira etno-dizajnerica Mina Petra i Škola za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Zadra.

Za složiti savršen aranžman nije dovoljno samo lijepo cvijeće, potrebno je puno mašte i rad vještih ruku. Vještinu aranžiranja pokazat će nam cvjetna aranžerka Nives Stančin Oros, Udruga 3-5-8 i Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola „Stanko Ožanić“ Zadar.

Želite li sami pokušati aranžirati? Prijavite se na radionice aranžiranja za početnike i otkrijte aranžera u sebi.

Djeca tradicionalno svake godine sudjeluju na Festivalu cvijeća a poseban naglasak je na razvijanu ekološke svijesti i ljubavi prema prirodi.  Svake godine na korzu sudjeluje 200 mališana iz dječjih vrtića Zadarske županije. Najmlađi posjetitelji Festivala mogu uživati u maštovitom dječjem programu: u kreativnim radionicama, mađioničarskim predstavama, plesnim nastupima ili pak u čajanki s Alisom i njenim prijateljima u zemlji čudesa.

Uživajte u neodoljivim bojama, lepršavim haljinama, suncu, mirisu cvijeća, letu leptira i osmijehu djeteta. Od 27.–30. travnja u Sv. Filip i Jakovu bit će prezentirano cvijeće u svim oblicima, a vi se trebate samo nasmiješiti i dan će biti druge boje. Vidimo se na 17. po redu Festivalu cvijeća Zadarske županije u Sv. Filip i Jakovu!


 

Skoči do alatne trake