Srijeda, 17 travnja, 2024

„Mali uskršnji sajam“ u Biogradu na Moru: Vrtićarci iz Biograda, Pakoštana, Sv. Filip i Jakova, Tkona i Benkovca oslikali uskrsna jaja

Na Trgu hrvatskih velikana, u parku pored autobusnog kolodvora, priređen je „Mali uskršnji sajam“ na kojem su sudjelovala djeca u pratnji odgajateljica iz pet dječjih vrtića: dva iz Biograda na Moru, matični i područni vrtić na Kosi, „Bubamara“ iz Benkovca, „Gardelin“ iz Pakoštana, „Cvit“ iz Sv. Filip i Jakova te jedini vrtić u županiji s međunarodnom eko-oznakom, „Ćok“ iz Tkona.
Na maloj pozornici djeca su, za mame i tate, bake i djedove, izvela prigodne glazbeno-plesne točke, neke skupine čak i dva puta. Potom su vrtićarci prionuli radu, uzeli kistove i boje, te oslikali šest prigodnih velikih uskrsnih jaja, svaki vrtić po jedno. Izložene su i prigodne uskrsne rukotvorine koje su se prodavale po simboličnim cijenama.
Udruga za promicanje skrbi o invalidnim, starim i nemoćnim osobama „Nada“ na svojem izlagačkom stolu počastila je djecu i publiku uskrsnim pogačama i prošekom. Učenici i nastavnici kuharstva u Srednjoj školi Biograd na Moru Marin Banović i Jakov Vulin za “Mali uskršnji sajam” pripremili su i podijelili bakalar.
Program je vodila Branka Pelicarić, a tehničku podršku osigurao je Leon Eškinja iz tvrtke „Mada“. Prigodnu uskrsnu manifestaciju u kojoj su kreativne vještine najmlađih bile u prvom planu organizirali su Grad Biograd na Moru i Dječji vrtić Biograd na Moru pod budnom paskom stručnih suradnica iz gradske uprave Drine Bešenić i Paule Rogić te ravnateljice biogradskog vrtića Esme Brzić.


Skoči do alatne trake