Petak, 19 travnja, 2024

Biograđani predstavili novosti u turističkoj ponudi grada s milijun i dvjesto tisuća noćenja: “Slovenski vikend” za više predsezonskih gostiju, Zabavni park Mirnovec predstavljen kao novi turistički adut

U glavnom gradu susjedne Slovenije, u Izložbenom i kongresnom centru Ljubljana, u sklopu međunarodnog sajma aktivnog turizma „Natour Alpe-Adria“, predstavljen je ovogodišnji program događanja u Biogradu na Moru koji je po brzom rastu broja gostiju i noćenja hrvatski turistički fenomen. O novostima u turističkoj ponudi i programu događanja za 2017. godinu na konferenciji za medije govorili su vodeći predstavnici jednog od najdinamičnijih odredišta s najbržim razvojem na dalmatinskoj obali na čelu s gradonačelnikom Ivanom Knezom.
Jedna je od najvećih novosti sezone je otvorenje Zabavnog parka Mirnovec u lipnju ove godine, najvećeg zabavnog parka u ovom dijelu Europe. Dugogodišnje prijateljstvo Biograda na Moru sa četirima slovenskim općinama pozdravio je i Tadej Slapnik, državni tajnik u kabinetu predsjednika Vlade Republike Slovenije.

HOTELI U BIOGRADU NA MORU!

Uz gradonačelnika Ivana Kneza i državnog tajnika Slapnika nazočnima su se obratili i dogradonačelnik Marijan Stopfer, voditelj Lokalne akcijske grupe Laura Ivan Čupić, ovlaštena ministrica Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ljubljani Božena Leš te načelnici slovenskih općina: Alan Bukovnik, Općina Radlje ob Dravi, Janko Kos, Općina Žalec, Alojz Glavač, Općina Moravske Toplice i Miran Gorinšek iz Općine Slovenske Konjice. Posebna gošća na predstavljanju bila je popularna slovenska pjevačica Tanja Žagar koja će 29. travnja ove godine nastupiti u Biogradu na Moru  na priredbi Slovenski vikend.
Biograd na Moru jedan je od najuspješnijih priobalnih turističkih gradova u Hrvatskoj i prošle godine ostvario je više od milijun i dvjesto tisuća noćenja. U novu sezonu Biograd na Moru ulazi s opsežnim programom događanja, tematskim Slovenskim vikendom i otvorenjem novoga zabavnog parka. Zavidni rezultati plod su rada i aktivnosti lokalne zajednice i gradskog vodstva s vizijom. Uspjehu pridonosi i aktivno povezivanje s četirima prijateljskim općinama iz Slovenije: Radlje ob Dravi, Žalec, Moravske Toplice i Slovenske i razmjeni dobre prakse.
– Naše je rad posljednjih godina urodio plodom i Biograd na Moru narastao je s više aspekata. Imamo viziju, dobre ideje, ustrajnost i znanje koje je potrebno za realizaciju. Imamo i iznimno aktivnu lokalnu zajednicu i prijatelje preko granica Hrvatske. Zajedno smo tim koji za razvoj turizma našega grada čini vrlo mnogo. – rekao je gradonačelnik Knez.


Marijan Stopfer, dogradonačelnik Biograda na Moru i Ivan Čupić, voditelj lokalnog LAG-a Laura, na događaju su predstavili kalendar većih događanja koji uključuje sportska natjecanja, glazbena događanja i nagrade te nautičke susrete. Među njima je vrlo iščekivani koncert Tanje Žagar koja će nastupiti na završnom događaju Slovenskog vikenda od 28. travnja do 1. svibnja, a obuhvaća bogat zabavni program, regatu i više drugih glazbenih događanja.
– Sunce i more klasična su ponuda svih hrvatskih priobalnih gradova. U Biogradu na Moru gostima želimo ponuditi više događanja. Iskrena gostoljubivost koja je odraz integracije cjelokupne lokalne zajednice i tematski vikendi i događanja, kao što su na primjer susret motorista koji voze Harley Davidson, glazbene nagrade i regate iznimno su dobro prihvaćeni i svrstavaju naš grad na kartu najprivlačnijih turističkih odredišta ne samo na Jadranu nego i na Sredozemlju. Želimo da Slovenski vikend postane događaj koji će se održavati svake godine za vrijeme prvosvibanjskih praznika! – rekao je dogradonačelnik Marijan Stopfer.

Veliko zanimanje pobudila je najava otvorenja Zabavnog parka Mirnovec koji će svoja vrata otvoriti u lipnju ove godine. Sa 45 tisuća četvornih metara površine bit će najveći zabavni park u ovom dijelu Europe. Posjetitelji parka, očekivano najviše će privući obitelji i djecu, a moći će se zabavljati na čak 26 različitih atrakcija u tri tematska sklopa parka: Svemir, Divlji zapad i Gusarski grad.


“SLOVENSKI VIKEND”

AKTIVNI PROGRAM:

28.4. – BIOGRAD REGATA 2017. (WWW.YC-BIOGRAD.COM)

29.4. – BIOGRAD RUN 2017. 

30.4. – OD PARKA DO FUN PARKA – ŠETNJA (WWW.TZG-BIOGRAD.HR)

1.5. – REKREATIVNI MTB MARATON VRANSKO JEZERO 2017. (WWW.PAKOSTANE.HR) – *NACIONALNI PARK KRKA – IZLET (ULAZ BESPLATAN)

ZABAVNI PROGRAM:

28.4. – THE SECOND HAND BAND 20.30 H

29.4. – TANJA ŽAGAR 20.30 H

HOTELI U BIOGRADU NA MORU!


 

Skoči do alatne trake