Petak, 29 ožujka, 2024

Nakon Monaca i Cannesa, slijedi Biograd: Portret Ayrtona Senne izrađen od traperica članova obitelji bit će izložen na Biograd Boat Showu

Nakon nautičkih sajmova u Cannesu i Monacu, zaklada obitelji Ayrtona Senne odlučila je na predstojećem Biograd Boat Showu prikazati specifičan portret i uspomenu na legendarnog vozača Formule 1. Portret Ayrtona Senna Sempre izradio je britanski umjetnik Ian Berry. Čuveni vozač Formule 1 bio je i zaljubljenik u nautiku.
Prije godinu dana, kao plod suradnje s britanskim umjetnikom Berryjem, Ayrton Senna Institute otkrio je jedinstven portret Ayrtona Senne izrađen u cijelosti od traperica i to iznošenih traperica članova obitelji Senne koji simboliziraju isprepletenost svojih života i sjećanja na njega. Tijekom više tjedana Ian Berry je rezao i lijepio i, na kraju, izradio portret koristeći različite nijanse traperica.
– Preko materijala koji mi znači osobno ali je i tako sveprisutan – nadilazeći granice, rasu, dob, društvene klase i vrijeme. Veza prema mojoj prošlosti ali i jedna prema drugome. – rekao je britanski umjentik.
Njegova majka Doni Neyde Senna da Silva bila je toliko dirnuta portretom da je odlučeno da se prikazuje svijetom u sjećanje na njega umjesto da se proda najboljem ponuđaču. Nakon ovog prikazivanja, odnosno s krajem godine, portret će biti poklonjen njegovoj majci.
Do sada je portret bio prikazan samo na utrkama Formule 1 te na nautičkom sajmu u Cannesu. Nakon velikog uspjeha među nautičarima u Cannesu su tražili preporuku gdje bi ga trebalo dalje promovirati, a odgovor je bio u Monacu i – Biogradu!
Izložba je u Hali B na Biograd Boat Show-u od 20. do 23. listopada 2016.


Skoči do alatne trake