Petak, 29 ožujka, 2024

Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru partner je u 8 milijuna kuna vrijednom projektu za ublažavanje siromaštva

Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru jedan je od partnera u provedbi projekta „Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje“ čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Split.
Gradsko društvo Crvenog križa Split potpisalo je ugovor o financiranju projekta „Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje“ koji je bio prijavljen na poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili materijalne pomoći u okviru „Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć 2014.-2020“. Projekt je financiran sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije, a posredstvom Ministarstva socijalne politike i mladih.
Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo biti dio ovako velikog projekta kojim ćemo našim najpotrebitijim korisnicima s područja grada Biograda na Moru te općina Pakoštane, Sv. Filip i Jakov, Pašman i Tkon osigurati pomoć u prehrambenim i higijenskim paketima te doprinijeti poboljšanju kvalitete života naših korisnika. – rekla je koordinatorica HCK Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru Franka Troskot.
Projekt teritorijalno pokriva područje sedam županija Jadranske regije, a provodi se u partnerstvu s 18 drugih društava Crvenog križa. Odnosi se na podjelu paketa humanitarne pomoći socijalno ugroženim osobama. Tijekom provedbe projekta, u nekoliko navrata, dijelit će se dvije vrste paketa: paketi prehrambenih i paketi higijenskih proizvoda. Osnovni cilj projekta jest poboljšati kvalitetu života socijalno ugroženih osoba. Dugoročno, projekt će pridonijeti izgradnji jednog kvalitetnijeg i koordiniranijeg sustava podrške skupinama u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

Skoči do alatne trake