Subota, 27 srpnja, 2024

Biograd na Moru domaćin međunarodne radionice o podvodnoj robotici Breaking the Surface

Od 2. do 9. listopada Biograd na Moru domaćin je jedinstvene Međunarodne interdisciplinarne radionice podvodne robotike i njenih primjena Breaking the Surface. Skup se održava u hotelu Adriatic, a organiziraju ga znanstvenici Laboratorija za podvodne sustave i tehnologije Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.
Na radionici će se već osmu godinu zaredom okupiti domaći i strani stručnjaci iz područja pomorske robotike, biologije, arheologije, oceanologije, sigurnosti i tako dalje.
Vrijednost ove inicijative prepoznao je i norveški Centar za autonomna podvodna rješenja i sustave s Norveškog sveučilišta za znanost i tehnologije (NTNU)–AMOS koji je već dvije godine partner u ovom projektu. Interes za radionicu Breaking thr Surface svake godine sustavno raste i organizatori ugošćavaju sve više znanstvenika i posjetitelja. Konferencija je odlična promocija Hrvatske ne samo kao turističke, već i znanstvene te istraživačke destinacije, naglašavaju organizatori.
Budući da najbrojniji gosti dolaze iz Norveške, očekuje se i dolazak zamjenika Njene Ekscelencije Veleposlanstva Kraljevine Norveške Endrea Wiese Vigelanda na Norvešku večer koja će biti priređena večeras u hotelu Adriatic.


Skoči do alatne trake