OGLAS

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, s prisjećanjem na one koji su položili živote na oltar domovine, u Turnju je otkriven spomenik podignutom u čast poginulom hrvatskom branitelju rodom iz Turnja Danijelu Mandiću. Na početku šetnice, koja nosi njegovo ime, spomenik su otkrili njegov prijatelj i suborac Rado Kadija, majka Bernarda, otac Davor i brat Elvis te zapovjednik Danijelove postrojbe Josip Čerina. Vijence sa svijećama u čast hrvatskom vitezu Danijelu Mandiću položili su uža obitelj pokojnog Danijela, veterani Domovinskog rata, pripadnici 134. brigade Hrvatske vojske, izaslanstvo hrvatskih branitelja iz Turnja, predstavnici Općine Sv. Filip i Jakov i općinske podružnice UHDDR-a, predstavnici UHDDR-a podružnice Zemunik, predstavnici 4. gardijske brigade, Udruga Specijalne policije Poskoci Zadar, predstavnici 84. gardijske bojne Termiti i drugi.
Danijel Mandić imao je svega 22 godine kada je kao pripadnik 134. brigade Hrvatske vojske život izgubio početkom siječnja 1992. godine, za vrijeme primirja, u zaseoku Smrdelj u Zemuniku Donjem pri izviđanju terena nastradavši od neprijateljske mine. Bio je istinski domoljub i isticao se hrabrošću i požrtvovnošću u mnogim vojnim akcijama u kojima je sudjelovao.
Velebni spomenik posvećen Danijelu Mandiću blagoslovio je župnik don Marinko Duvnjak. Ratni zapovjednik 134. brigade Josip Čerina je istakao kako ne bi bilo slobodne i neovisne hrvatske države da nije žrtve dragog Danijela i drugih branitelja koji su položili živote za slobodu u kojoj danas živimo.
– Trebamo se zahvaliti i hrvatskim braniteljima koji su preživjeli Domovinski rat kojih ovdje ima dosta. Treba im poželjeti zdravlja i mira i da izdrže patnju zbog Danijela kojega nema. Pozivam da se i nadalje čuva spomen na poginule hrvatske branitelje i da buduća pokoljenja ne zaborave žrtvu koju su podnijeli hrvatski branitelji u Domovinskom ratu. – dodao je Čerina.
Ženska klapa Karmel iz Turnja otpjevala je klapsku obradu pjesme „Dajem ti srce“. Himnu „Lijepa Naša“, na početku programa, izvela je zadarska sopranistica Nela Šarić.


OGLAS

ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here