Petak, 29 ožujka, 2024

Ta divna “Biogradska noć”…

Velika turistička manifestacija Biogradska noć, koja okupi svake godine u špici turističke sezone, 4. kolovoza, i do 20 tisuća posjetitelja, oduševila je i ovoga ljeta brojne turiste i žitelje Biograda. Veličanstveni piroglazbeni vatromet, kao vrhunac večeri oko 23 sata, uz glazbenu podlogu pjesama „Bili cvitak“ Jure Stublića, „Moja domovina“ Hrvatskog Band Aida i „Dolazak Hrvata“ Marka Perkovića Thompsona, a koji zna potrajati gotovo pola sata, bio je praćen uzdasima oduševljenja mnoštva posjetititelja i zasigurno biva lijepa uspomena na proveden godišnji odmor u turistički sve privlačnijem gradu Biogradu.
Biogradske mažoretkinje, KUD Kralj Tomislav, dalmatinske klape na svakom koraku, dvije velike pozornice na kojima su nastupile klapa Šufit. Second Hand Band i drugi, zabavljali su pjesmom brojne posjetitelje. U gastronomskoj ponudi, koja je po okusima i mirisima načas podsjetila na biogradski Gastro stol, posjetitelji su čekali u redu kako bi kušali komadić neizostavnog pečenog vola, poljičkog soparnika, daganja na buzaru, ribljeg brudeta, pecipaja, fritula, domaćeg pršuta ili sira i štošta drugog.
Uvertira pred glavni događaj večeri, spektakularni vatromet, bila je povorka osvijetljenih brodica u Pašmanskom kanalu. Biogradska noć tradicionalna je turistička fešta u organizaciji Turističke zajednice grada Biograda i Grada Biograda, a koja se održava u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.


Skoči do alatne trake