Nedjelja, 14 travnja, 2024

Završen projekt “EDU-EKO igralište”: Obnovljeno dječje igralište u Tkonu, dogodine nove sprave

Dječji vrtić „Ćok“ u suradnji s partnerima INA d.d. i Općinom Tkon uspješno je realizirao projekt uređenja dječjeg igrališta pod nazivom “EDU-EKO igralište” pokraj zgrade dječjeg vrtića i osnovne škole u Tkonu. Cilj projekta bio je preuređenje dječjeg igrališta na način da zadovoljava uvjete edukativnog i ekološki prihvatljivog mjesta koje će omogućiti nesmetanu igru i učenje. Navedeni projekt je odabran u sklopu programa „Zeleni pojas“ kojem je cilj sufinanciranje projekata u području ekologije i održivog razvoja.
– Ovo igralište nam puno znači jer su u blizini dječji vrtić i škola. Izgrađeno je prije dosta godina, prilično je bilo dotrajalo i nije zadovoljavalo kriterije pravilnika o dječjima igralištima na otvorenom. Ono što je najvažnije, montirali smo antistresne podloge koje štite od ozljeda, evo danas ćemo obnovu privesti kraju. Dogodine ponovno ćemo se javiti na natječaj, bilo od INA-e ili ministarstava, pa ćemo zamijeniti neke od sprava odnosno igrala. Ovo puno znači za djecu ali i za goste! – rekao je općinski načelnik Goran Mušćet.

projekt-edu-eko-igralište-4Tijekom subotnje radne akcije brušenja, bojanja, sadnje cvijeća i sve ostaloga potrebno da okupljalište djece zasja u novom ruhu uhvatili su se vrijedni Tkonjani predvođeni ravnateljicom vrtića Anom Kuštera i djelatnicom Turističke zajednice općine Tkon Nadijom Varunek. Kratkim obilaskom pridružio im se općinski načelnik, a direktor Javne komunalne ustanove Prvenj Robert Lukačić opskrbio ih je neophodnim alatom i drugim priborom. Posebno vrijedni bili su mladi Tkona kojima nije bilo teško subotnje jutro posvetiti hvalevrijednom projektu. Tako je u drugom dijelu obnove igrališta očišćen teren od sitnog otpada, obojane su sprave, posađeno je novo mediteransko bilje te ranije antistres podloge i nova šljunčana podloga.

projekt-edu-eko-igralište-11– Igralište će biti otključano tijekom dana i dostupno svima s tim da će netko biti zadužen voditi brigu o njemu i kontrolirati ga, a i postavit ćemo info-panele s uputama djeci i roditeljima kako se koristi njime i na što paziti. – dodao je Mušćet.
Obnova igrališta financirana je dijelom sredstvima dobivenim putem natječaja INA-e u iznosu od 15 tisuća kuna. Preostali dio, oko 30 tisuća kuna, osigurali su Općina Tkon i Turistička zajednica općine Tkon.

Skoči do alatne trake