Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Dječji vrtić “Ćok” poziva volontere da se pridruže akciji uređenja dječjeg igrališta u Tkonu: Početak u subotu 21. svibnja u 10 sati!

Dječji vrtić “Ćok” kao eko-vrtić u suradnji s partnerima INA d.d i Općinom Tkon provodi projekt uređenja dječjeg igrališta pod nazivom “EDU-EKO igralište” pokraj zgrade dječjeg vrtića i osnovne škole u Tkonu.
Cilj projekta je  preuređenje dječjeg igrališta na način da zadovoljava uvjete edukativnog i ekološki prihvatljivog mjesta koje će omogućiti nesmetanu igru i učenje. Navedeni projekt je odabran u sklopu programa „Zeleni pojas“ kojem je cilj sufinanciranje projekata u području ekologije i održivog razvoja.
Ovu  subotu 21. svibnja 2016. s početkom u 10 sati provest će se 2. faza projekta u okviru koje je planirano čišćenje terena od sitnog otpada, nasipavanje zemlje na područja predviđena za vrt, sadnja nove vegetacije odnosno mediteranskog bilja, bojanje dječjih sprava i igrala te postavljanje info-panela i antistres podloga.
– Volontiranje nosi za sobom puno divnih trenutaka, otvara srca, zatvara usta mržnje i netolerancije! – poruka je organizatora ove hvalevrijedne akcije.
U želji da se djeci osigura sigurno okruženje gdje će boraviti tijekom cijele godine, organizatori se zahvaljuju svima koji će se sudjelovati u ovoj za svaku pohvalu vrijednoj akciji.

 

Skoči do alatne trake