Subota, 20 travnja, 2024

Gastro stol 2016. začinit će vrhunski masterchefovi Veljko Barbieri i David Skoko: Ove godine novi koncept stola, naglasak na kvaliteti!

Na press konferenciji, održanoj u sklopu manifestacije „Što i kako su pripremale naše bake“ u sportskoj dvorani Srednje škole Biograd na Moru, iskusni kuhar i gastronomski ekspert Veljko Barbieri, gradonačelnik Biograda i predsjednik Turističke zajednice grada Biograda Ivan Knez, dogradonačelnik Marijan Stopfer te ravnatelj biogradske srednje škole Ivica Kero najavili su skorašnji jedanaesti po redu, od ove godine nazvan, Gastro stol. Ovogodišnje izdanje, kako je i uobičajeno, započinje prvog vikenda u mjesecu lipnju, 3. lipnja i traje do 5. lipnja. Osmišljen je novi moderniji koncept manifestacije i vizualni identitet, a organizatori, Turistička zajednica grada Biograda i Grad Biograd, najavili su davanje prednosti kvaliteti stola, a manje dužini.
– Do sada smo težili što većoj dužini stola, a od ove godine mijenjamo koncept što ćete i vidjeti na Gastro stolu. Ove godine izlagačima smo ponudili i natkriveni prostor. Bit će dvije pozornice s dobrim glazbenim programom. Novost je i gala-večera prvog dana Gastro-stola za 120 uzvanika na novoobnovljenom mulu. – rekao je, između ostalog, Marijan Stopfer.

gastro-stol-press-1Gala-večeru priredit će vrsni majstori kulinarstva poznati masterchef Veljko Barbieri i profesionalni kuhar i mentor iz RTL-ove emisije „Jezikova juha“ David Skoko, a u tome će im pomoći učenici Srednje škole Biograd kuharskog i konobarskog smjera pod mentorstvom svojih učitelja Marina Banovića i Jakova Vulina.
– Ovo područje je poznato po plavoj ribi, kako ulovljenoj tako i uzgojenoj. Jelovnik će biti prvenstveno vezan uz to. Meni će biti veliko zadovoljstvo što ću moći sudjelovati zajedno sa svojim kolegom Skokom koji je vrhunski kuhar ali isto tako i uz pomoć ruku učenika ove škole. – rekao je Barbieri.

gastro-stol-press-2Novost je i naplata kotizacije izlagačima, a Gastro stol bit će prigoda za godišnji susret dva ministra: hrvatskog ministra turizma Antona Klimana i slovenskog ministra za gospodarski razvoj i tehnologije Zdravka Počivalšeka.
– Za Gastro stol u Biogradu možemo reći da je najjači u Hrvatskoj. I drugi isto pokušavaju ali nisu daleko došli. Ove godine smo malo drukčije manifestaciju organizirali. Čak smo uveli i naplatu izlagačima i mislimo da će zato biti i kvalitetnije. – rekao je Ivan Knez.

gastro-stol-press-6

U zabavno-glazbenom programu tisuće nastupit će klapa Rišpet, Zaratino band, grupa Point, Kočani orkestar, mažoretkinje, kulturno-umjetnička društva, limena glazba, Tovareća mužika, Vitezovi vranski te mnoge klape. Gastro stol 2016. svečano će otvoriti ministar turizma Anton Kliman na glavnoj pozornici u ribarskoj luci, a početak je predviđen za 20 sati.

gastro-stol-plakat

Skoči do alatne trake