Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Potpisani ugovori o dodjeli stipendija za studente s područja Općine Sv. Filip i Jakov: 36 studenata dobivat će 500 kuna mjesečno

U Svetom Filip i Jakovu u prostorijama općinske vijećnice trideset i šestero studenata s područja Općine Sv. Filip i Jakov svečano je potpisalo ugovor o dodjeli stipendije za tekuću akademsku godinu.
– Iznos studentske stipendije je petsto kuna mjesečno, a za to smo iz proračuna predvidjeli 180 tisuća kuna. Mladi ljudi su nositelji daljnjeg razvoja i napredovanja pojedine struke i oni će stečenim znanjem uvelike pridonijeti sredini iz koje potječu. – naglasio je načelnik Zoran Pelicarić poručivši stipendistima kako su studentske potpore ulaganje u zajedničku budućnost.
Svako od studenata na dar dobio je primjerak nedavno izdane knjige „Zapisi o Turnju“, autora pok. Božidara Budanovića, istinskog zaljubljenika u kulturnu baštinu svojeg mjesta i kraja, a čijem je tisku pomogla i Općina Sv. Filip i Jakov.

studentske-stipendije-osvfj-2

Stipendije u iznosu od 500 kuna mjesečno dobivat će sljedeći studenti s područja Općine Sv. Filip i Jakov: Valentino Kadija, Ana Milat, Filip Lozić, Iva Serdarević, Antonija Galešić, Antonio Džordž Galešić, Robertino Galešić, Ivan Galešić, Anita Mikulić, Ante Mikulić, Marta Dušković, Marina Dušković, Marko Mandić, Mihovil Mandić, Anđela Čirjak, Marina Čirjak, Marko Morović, Kristian Morović, Maja Begonja, Ana Balaš, Marija Birkić, Anita Koštroman, Karmen Santini, Valentina Budanović, Filip Šarić, Roko Baričić, Katarina Pelicarić, Stipe Čavar, Marina Vodanović, Marija Bezinović, Marko Jakovac, Ante Santini, Marija Zrilić, Jerka Pirović, Marina Zubčić i Anđela Vodopija.
Od trideset i šestero stipendista, čak je deset studenata s prosjekom ocjena većim od 4.0:Anđela Čirjak (4.52), Marija Zrilić (4.41), Jerka Pirović (4,24), Marko Mandić (4.23), Ana Balaš (4,22), Anita Mikulić (4.16), Karmen Santini (4.09), Marko Morović (4.09), Stipe Čavar (4.07) i Filip Lozić (4.01).
Zahtjev za potporom podnijelo je ukupno 46 studenata, međutim, desetero ih nije zadovoljilo uvjet da im je prosjek ocjena veći od 3.0.


Skoči do alatne trake