OGLAS

Tradicionalni Božićni sajam “Hrvatskog otočnog proizvoda” održat će se od 14. do 24. prosinca 2015. ispred Avenue Malla u Zagrebu, svakim danom od 9 do 22 sata, izuzev na Badnjak 24. prosinca do 12 sati. Sajam organizira Klaster “Hrvatski otočni proizvod”, pokrovitelji su Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i Grada Zagreba, i odvija se u sklopu manifestacije „Advent Avenue Mall“ prigodom koje će svoje proizvode izložiti i proizvodi hrvatskog sela. Na sajmu će nastupiti izlagači s otoka Hvara, Brača, Šolte, Rave, Silbe, Visa, Prvića, Dugog otoka, Raba, Korčule, Krka, Cresa i poluotoka Pelješca. Kao jedini nematerijalni otočni proizvod s oznakom HOP bit će predstavljena sportsko-turistička manifestacija “Škraping”.
Cilj organizacije Božićnog sajma “Hrvatskog otočnog proizvoda” je poticanje razvoja otočne proizvodnje, brendiranje proizvoda i suvenira oznakom „Hrvatski otočni proizvod“ koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, očuvanje otočne tradicije i izvornosti kao i promidžba bogate ponude hrvatskih otoka.
Manifestaciju prati i raznolik program događanja tijekom kojeg će se prikazati jedinstvena otočna tradicija i to nastupom klape na svečanom otvorenju sajma u ponedjeljak 14. prosinca u 1 sati i izvorne folklorne skupine s otoka Silbe u subotu 19. prosinca od 11sati.
Posjetitelji sajma također će moći sudjelovati na radionici izrade tradicionalnog hvarskog suvenira “Starogrojski paprenjok” a koju će u ponedjeljak 14. prosinca od 10 sati voditi Branka Visković s Hvara, inače, dobitnica oznake HOP za ovaj suvenir.
Klaster „Hrvatski otočni proizvod“ pripremit će za izlagače zajedničku večeru tijekom koje će biti uručene zahvalnice za sudjelovanje. Također, održat će se i redovna Skupština Klastera s razmatranjem smjernica za daljnji rad i razvoj projekta „Hrvatski otočni proizvod“.

OGLAS

ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here