Nedjelja, 27 listopada, 2024

[NAUTIKA] Svečano otvoren do sada najveći Biograd Boat Show

U biogradskoj marini Kornati otvoren je Biograd Boat Show, najveći  nautički sajam u srednjoj Europi kojeg već dvadeset i šestu godinu zaredom organizira biogradska turistička tvrtka Ilirija.  

Ove godine izložbeni prostor prostire se na rekordnih pedeset tisuća četvornih metara širenjem izvan granica marine na gradsku luku. Predsjednik uprave Ilirije Goran Ražnjević istaknuo je stalnost u širenju sajma svake godine kao posljedica profiliranja sajma na domaćem i međunarodnom tržištu.

– U ovih dvadeset i šest godina Biograd Boat Show evoluirao je iz malog regionalnog nautičkog događaja u jedan od tri deset i šest vodećih nautičkih sajmova u svijetu, u najveći srednjoeuropski i hrvatski nautički sajam ali istovremeno i u iznimno važnu gospodarsko-turističku manifestaciju čiji poslovni karakter i značaj iz godine u godinu raste. Biograd Boat Show na prvo mjesto stavlja potrebe nautičke industrije i nautičkog turizma i pridonosi njihovoj afirmaciji, potiče njihovu inovativnost te unaprjeđuje i povezuje cijelu nautičku industriju i turizam. – istaknuo je Ražnjević.

Biograd Boat Show svečano je proglasio otvorenim državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Žarko Tušek u nazočnosti brojnih uzvanika, među ostalim, predsjednice Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru Ivane Stamičar, župana Zadarske županije Božidara Longina, državne tajnice u Ministarstvu turizma i sporta Monike Udovičić, potpredsjednika Hrvatske gospodarske komore Dragana Kovačevića i drugih.

Ove godine Biograd Boat Show broji 450 izlagača i 500 plovila, uz stalne stručne događaja poput Biograd B2B, HGK – Dane hrvatske nautike, Croatia Charter Expo, ove godine organiziran je po prvi puta Croatia Luxury and Adventure Travel Show čime će biti povezani ključni dijelovi nautičke industrije i turizma.

Zabavni program u predvečernjim satima kada prestaje izlaganje posjetitelji i izlagači imat će prigodu vidjeti modnu reviju brenda Duches, Izbor za Miss Zadarske županije za Miss Hrvatske, Orion vatromet te uživati u koncertima Disco Magic Banda i Soul fingersa te mnoge after partyje.  


FOTOGALERIJA


Skoči do alatne trake