Pakoštanska gastronomska manifestacija „Fešta od pamidora“ i ovoga ljeta u središte pozornosti istaknula je nadraže sezonsko povrće – „pamidor“ ili književno rečeno – rajčicu. Ovo hranjivo i zdravo povrće povrtna je kultura koja se uvelike uzgaja u Vranskom polju, a podrijetlo vuče iz Južne i Srednje Amerike s područja Anda. Ljeto bez „pamidora“ nezamislivo je, stoga se u Pakoštanama slavi „Fešta od pamidora“ kako bi se odalo priznanje tom ukusnom plodu zemlje.
Izlagačice, mahom žene iz Pakoštane, za ovu prigodu pripremile se ukusna jela i pripravke od ovog u Dalmaciji iznimno cijenjenog povrća: od nezaobilazne šalše do suvremenog clafoutisa od rajčice. Posjetitelji imali priliku uživati u okusu i mirisu punjenih rajčica, rajčica s kroketima, brusketama s kozjim sirem i rajčicom, juhi i soku od rajčica, a bilo je i ponešto iz morskog jelovnika uz kojeg se „pamidor“ savršeno slaže: brudet od srdela i tune, dagnje na buzaru i pržene girice.
„Feštu od pamidora“ organizirala je Turistička zajednica općine Pakoštane u suradnji s Etno-udrugom „DAN“ iz Pakoštana.