Utorak, 30 travnja, 2024

[OPĆINA SV. FILIP I JAKOV] Povećana jednokratna pomoć za novorođenčad

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov, vijećnici su jednoglasno usvojili izmjene odluke o jednokratnoj novčanoj pomoći za opremu novorođenog djeteta. Slijedom odluke, naknada za novorođenčad povećana je u odnosu na prethodnu, stoga, za prvo dijete Općina Sv. Filip i Jakov će isplatiti iznos od 2 tisuće kuna, za drugo 3 tisuće, za treće 6 tisuća, za četvrto 12 tisuća dok za peto i svako sljedeće dijete rođeno na području Općine Sv. Filip i Jakov isplaćuje se iznos od 48 tisuća kuna.

Općinsko vijeće Općine Sv. Filip i Jakov

Dosadašnji iznos jednokratne novčane pomoći iznosio je tisuću i petsto kuna neovisno o brojnosti djece u obitelji.
– U ovoj godini završavamo s izgradnjom infrastrukture, odnosno gradnjom dječjih vrtića na području općine pa, unatoč situaciji, imamo prostora povećati jednokratnu pomoć. Razmišljamo, ako nema djece, uzalud nam sva materijalna imovina. – rekao je načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić.

Zoran Pelicarić

U području odgoja i obrazovanja, Općina Sv. Filip i Jakov uložila je značajna sredstva u izgradnju novih dječjih vrtića u Raštanima Gornjim i Turnju, obnovu i rekonstrukciju zgrade osnovne škole u Turnju, isplatu studentskih stipendija, a za istaknuti je i nedavno isplaćeno kreditno zaduženje za izgradnju Osnovne škole Sv. Filip i Jakov.


Skoči do alatne trake