Subota, 20 travnja, 2024

[DONACIJA] Općina Sv. Filip i Jakov darovala ordinaciji dr. Ante Grbina ultrazvučni sonoskop vrijedan 100 tisuća kuna

Općina Sv. Filip i Jakov donirala je ordinaciji opće medicine dr. Ante Grbin u Sv. Filip i Jakovu ultrazvučni sonoskop vrijedan sto tisuća kuna. Svečanoj primopredaji vrijednog uređaja nazočili su načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, dr. Ante Grbin, zamjenica načelnika Josipa Mrkić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov Igor Pedisić, vijećnici Marin Colić, Marijana Mrvičić, Renata Batur, Željko Serdarević i Anamarija Matešić te medicinska sestra Antonia Kaštelanac-Maksan.

Pregled ultrazvučnim sonoskopom u ordinacija opće medicine dr. Ante Grbin bit će besplatan za stanovnike cijele Općine Sv. Filip i Jakov, neovisno jesu li pacijenti ove ordinacije ili ne.
Dr. Ante Grbin zahvalio se na vrijednom daru Općini Sv. Filip i Jakov.
– Na ovaj način pacijenti će dobiti bolju dijagnostičku uslugu te će time biti manje potrebni odlasci u Zadar. Ultrazvučnim sonoskopom poboljšat će se kvaliteta i dijagnostike i terapije. Osobito bih se zahvalio zamjenici načelnika Josipi Mrkić koja je bila motor svega ovoga i koja je pokrenula ova inicijativu. Ja ću biti operativac s ciljem poboljšanja kvalitete zdravlja žitelja i drago mi je da Općina ima sluha i volju poslušati potrebe onoga najosnovnijeg, a to je čovjek. – istaknuo je dr. Grbin zahvalivši se posebno načelniku Zoranu Pelicariću, zamjenici načelnika Josipi Mrkić, Općinskom vijeću Općine Sv. Filip i Jakov i udruzi Napredak iz Sv. Filip i Jakova.

Načelnik Pelicarić kazao je kako je započela inicijativa nabavke vrijednog ultrazvučnog sonoskopa.
– Doktor Ante Grbin izrazio je potrebu za ultrazvučnim sonoskopom, to je prenio donačelnici Mrkić koja je, podrazumijeva se, senzibilno prenijela članovima kolegija i predsjedniku Vijeća Igoru Pedisića koji je to odobrio. – naglasio je Pelicarić zahvalivši se svima koji su sudjelovali u hvalevrijednoj inicijativi.

Uz osnovnu funkciju pregleda trbušnih organa, uređajem će se moći pregledati i štitnjača, dojka, lokomotorni sustav, odnosno sve osim ginekološkog dijela.
– Za to će mi trebati još dodatna edukacija ali za to imam i volje i želje kako bismo optimalno iskoristili uređaj, odnosno, da se omogući besplatan pregled ultrazvukom kako pacijenti ne bi morali ići uokolo. – dodao je dr. Grbin čija ordinacija broji oko tisuću i šesto pacijenata.
Zamjenica načelnika Josipa Mrkić kazala je, iako stoji kako je u općinskom radu orijentirana na aktivnosti na području socijalne skrb, zdravstva i školstva, uspješan rad ne bi bio moguć bez kvalitetne suradnje cijelog općinskog tima.


Skoči do alatne trake